6 motive ca să mănânci curmale

2 pexels photo 1571169 jpg jpeg

Câteva curmale îţi asigură aportul necesar zilnic de fibre şi de antioxidanţi. Iar în zilele în care ai nevoie de un plus de energie şi de vitalitate, delicioasele fructe sunt alegerea ideală pentru tine. Consumul lor înseamnă un pas înainte spre sănătate!

Consumul de curmale te ajută să ai o digestie bună şi, totodată, asigură funcţionarea optimă a intestinului, împiedicând înmulţirea bacteriilor dăunătoare. Mai multe studii au demonstrat faptul că cei care consumă frecvent curmale prezintă un risc minor de îmbolnăvire a colonului, deoarece aceste fructe cresc nivelul bacteriilor bune din organism şi opresc creşterea celulelor care duc la cancerul de colon.

Curmalele conţin un procent ridicat de zaharuri naturale, glucoză şi fructoză, exact ceea ce are nevoie organismul pentru energie. Pe lângă acestea, ele sunt o sursă importantă de minerale: fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc; de fibre şi de vitamine: vitamina A, complexul B, vitamina K. Toate acestea menţin energia la un nivel optim şi înlătură stările de oboseală.

O ceaşcă de curmale oferă organismului 12 grame de fibre, ceea ce înseamnă 48% din porţia zilnică necesară pentru funcţionarea optimă a organismului. Dintr-un studiu publicat în „British Journal of Nutrition” a reieşit faptul că, cei care au consumat 7  curmale, timp de 21 de zile, au prezentat îmbunătăţiri ale frecvenţei scaunelor. Ele funcţionează ca un laxativ natural, iar introducerea lor în alimentaţia zilnică tratează tulburările intestinale şi restabilesc nivelul florei intestinale.

Datorită aportului ridicat de vitamina B6, curmalele îmbunătăţesc activitatea cerebrală, ceea ce duce la o putere de concentrare mai mare şi la o memorie mai bună. De asemenea, ele ajută corpul să secrete serotonină, substanţă responsabilă pentru starea ta de bine.

Cu un conţinut ridicat de potasiu, curmalele favorizează reglarea tensiunii arteriale, hipertensiunea fiind un factor important de risc pentru apariţia accidentelor vasculare cerebrale şi a infarctelor. Datorită aportului ridicat de fibre, curmalele au proprietatea de a normaliza nivelul colesterolului, contribuind astfel la păstrarea vaselor de sânge curate.

Atenţie! Acest fruct nu este recomandat diabeticilor, din cauza conţinutului ridicat de glucide.

Curmalele pot fi considerate suplimente alimentare pentru femeile însărcinate, datorită vitaminelor din componenţa lor. Acestea ajută femeile să aibă o naştere uşoară, atenuează o posibilă depresie, care poate să apară după naştere şi îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern. Astfel, cel mic o să fie ferit de mai multe boli şi se va dezvolta armonios.Recente

ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg