6 motive ca să mănânci curmale

2 pexels photo 1571169 jpg jpeg

Câteva curmale îţi asigură aportul necesar zilnic de fibre şi de antioxidanţi. Iar în zilele în care ai nevoie de un plus de energie şi de vitalitate, delicioasele fructe sunt alegerea ideală pentru tine. Consumul lor înseamnă un pas înainte spre sănătate!

Consumul de curmale te ajută să ai o digestie bună şi, totodată, asigură funcţionarea optimă a intestinului, împiedicând înmulţirea bacteriilor dăunătoare. Mai multe studii au demonstrat faptul că cei care consumă frecvent curmale prezintă un risc minor de îmbolnăvire a colonului, deoarece aceste fructe cresc nivelul bacteriilor bune din organism şi opresc creşterea celulelor care duc la cancerul de colon.

Curmalele conţin un procent ridicat de zaharuri naturale, glucoză şi fructoză, exact ceea ce are nevoie organismul pentru energie. Pe lângă acestea, ele sunt o sursă importantă de minerale: fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc; de fibre şi de vitamine: vitamina A, complexul B, vitamina K. Toate acestea menţin energia la un nivel optim şi înlătură stările de oboseală.

O ceaşcă de curmale oferă organismului 12 grame de fibre, ceea ce înseamnă 48% din porţia zilnică necesară pentru funcţionarea optimă a organismului. Dintr-un studiu publicat în „British Journal of Nutrition” a reieşit faptul că, cei care au consumat 7  curmale, timp de 21 de zile, au prezentat îmbunătăţiri ale frecvenţei scaunelor. Ele funcţionează ca un laxativ natural, iar introducerea lor în alimentaţia zilnică tratează tulburările intestinale şi restabilesc nivelul florei intestinale.

Datorită aportului ridicat de vitamina B6, curmalele îmbunătăţesc activitatea cerebrală, ceea ce duce la o putere de concentrare mai mare şi la o memorie mai bună. De asemenea, ele ajută corpul să secrete serotonină, substanţă responsabilă pentru starea ta de bine.

Cu un conţinut ridicat de potasiu, curmalele favorizează reglarea tensiunii arteriale, hipertensiunea fiind un factor important de risc pentru apariţia accidentelor vasculare cerebrale şi a infarctelor. Datorită aportului ridicat de fibre, curmalele au proprietatea de a normaliza nivelul colesterolului, contribuind astfel la păstrarea vaselor de sânge curate.

Atenţie! Acest fruct nu este recomandat diabeticilor, din cauza conţinutului ridicat de glucide.

Curmalele pot fi considerate suplimente alimentare pentru femeile însărcinate, datorită vitaminelor din componenţa lor. Acestea ajută femeile să aibă o naştere uşoară, atenuează o posibilă depresie, care poate să apară după naştere şi îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern. Astfel, cel mic o să fie ferit de mai multe boli şi se va dezvolta armonios.



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg