6 motive ca să mănânci curmale

2 pexels photo 1571169 jpg jpeg

Câteva curmale îţi asigură aportul necesar zilnic de fibre şi de antioxidanţi. Iar în zilele în care ai nevoie de un plus de energie şi de vitalitate, delicioasele fructe sunt alegerea ideală pentru tine. Consumul lor înseamnă un pas înainte spre sănătate!

Consumul de curmale te ajută să ai o digestie bună şi, totodată, asigură funcţionarea optimă a intestinului, împiedicând înmulţirea bacteriilor dăunătoare. Mai multe studii au demonstrat faptul că cei care consumă frecvent curmale prezintă un risc minor de îmbolnăvire a colonului, deoarece aceste fructe cresc nivelul bacteriilor bune din organism şi opresc creşterea celulelor care duc la cancerul de colon.

Curmalele conţin un procent ridicat de zaharuri naturale, glucoză şi fructoză, exact ceea ce are nevoie organismul pentru energie. Pe lângă acestea, ele sunt o sursă importantă de minerale: fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc; de fibre şi de vitamine: vitamina A, complexul B, vitamina K. Toate acestea menţin energia la un nivel optim şi înlătură stările de oboseală.

O ceaşcă de curmale oferă organismului 12 grame de fibre, ceea ce înseamnă 48% din porţia zilnică necesară pentru funcţionarea optimă a organismului. Dintr-un studiu publicat în „British Journal of Nutrition” a reieşit faptul că, cei care au consumat 7  curmale, timp de 21 de zile, au prezentat îmbunătăţiri ale frecvenţei scaunelor. Ele funcţionează ca un laxativ natural, iar introducerea lor în alimentaţia zilnică tratează tulburările intestinale şi restabilesc nivelul florei intestinale.

Datorită aportului ridicat de vitamina B6, curmalele îmbunătăţesc activitatea cerebrală, ceea ce duce la o putere de concentrare mai mare şi la o memorie mai bună. De asemenea, ele ajută corpul să secrete serotonină, substanţă responsabilă pentru starea ta de bine.

Cu un conţinut ridicat de potasiu, curmalele favorizează reglarea tensiunii arteriale, hipertensiunea fiind un factor important de risc pentru apariţia accidentelor vasculare cerebrale şi a infarctelor. Datorită aportului ridicat de fibre, curmalele au proprietatea de a normaliza nivelul colesterolului, contribuind astfel la păstrarea vaselor de sânge curate.

Atenţie! Acest fruct nu este recomandat diabeticilor, din cauza conţinutului ridicat de glucide.

Curmalele pot fi considerate suplimente alimentare pentru femeile însărcinate, datorită vitaminelor din componenţa lor. Acestea ajută femeile să aibă o naştere uşoară, atenuează o posibilă depresie, care poate să apară după naştere şi îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern. Astfel, cel mic o să fie ferit de mai multe boli şi se va dezvolta armonios.



Recente

Placinta Soufra  Sursa foto shutterstock 2295704519 jpg
cum creezi o atmosfera de relaxare in locuinta jpg
1753790710 NOy4 jpg
AD 4nXdEnMymaAyeQnNI74HbEVEq4veGGw3Z8CtyNhs3tODG2H4G5 e1ZZBfEuGv3eCq1QgVYEfJr1BFwkXedM1p4Ww4Q37vEMdN88yxJVdm87 ng4npCF23H2KRYg 8d21xPOZHRu6 pg
Cum poti combate alergiile de sezon Aceasta solutie te va surprinde! jpg
click ro jpg
haine pufoase jpg
Terina de legume  Sursa foto shutterstock 106752485 jpg
serious brunette young woman with ponytail massages her arthritic hand jpg
Placinta Bougatsa  Sursa foto shutterstock 1961595190 jpg
hot coffee cup with spoon plate jpg
young beautiful girl wearing orange t shirt looking unwell touching her cheek feeling toothache standing isolated orange background jpg
Terina din ficat de pui  Sursa foto shutterstock 700168540 jpg
17c92fd4 0e7a 633a cb4c b49782af2ff1 jpg
femeie care face shopping jpg
Sistemul de supraveghere pe intelesul tuturor Ghid pentru cei nefamiliarizati cu tehnologia jpg
clickpentrufemei ro (1) jpg
Kataifi  Sursa foto shutterstock 1702018876 jpg
Piept de pui umplut  Sursa foto shutterstock 508811962 jpg
sport in familie jpg