Bulete de cartofi crocante, perfecte pentru zilele răcoroase de primăvară
Vremea este încă rece, iar gustările sunt reconfortante, mai ales cele crocante la exterior şi cremoase în interior. Află cum să prepari rapid bulete de cartofi cu brânză şi ceapă verde!
Buletele de cartofi reprezintă un clasic al bucătăriei calabreze. Un amestec simplu, dar delicios de cartofi fierți și brânză. Cartofii ideali pentru aceasta reţetă sunt cei galbeni, întrucât sunt mai uscaţi.
Sunt mai multe motive pentru care vei adora această rețetă. Buletele sunt ușor de făcut din câteva ingrediente. De asemenea, reprezintă o modalitate excelentă de a folosi piureul de cartofi rămas.
Aceste bulete pot fi servite ca aperitiv, garnitură sau gustare şi le poţi pune diferite brânzeturi, ierburi aromatice și condimente preferate. Le plac şi copiilor. Aşa îi vei convinge să mănânce legume. Sunt perfecte pentru petreceri şi pot fi pregătite în avans pentru a le prăji înainte de servire.
Ingrediente pentru patru porţii
350 g cartofi fierți, pisați
60 g brânză cedar
60 g făină
200 g pesmet
2 fire ceapă verde
1 ou
sare
piper
ulei, pentru prăjit
Te-ar mai putea interesa: Ruladă de omletă cu brânză
Cum să faci bulete cu cartofi
Pui făina și pesmetul în farfurii separate. În alt bol, bați oul. Amesteci cartofii cu brânza rasă, sare, piper, după gust, ceapa verde tocată mărunt. Omogenizezi compoziția și încingi uleiul într-o tigaie.
Vezi și: Crochete din orez. Calde sau reci, sunt un deliciu!
Iei cu lingura din compoziție și o rulezi până când capătă o formă rotundă. Treci fiecare buletă prin făină, ou și, la final, prin pesmet. Rumenești buletele în ulei, apoi le scoți pe șervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
FOTO: Shutterstock