Reţetă rapidă. Ardei gratinați, cu brânză de vaci

Acesta este un preparat foarte ușor de preparat. Nu necesită timp prea mult pentru a-l găti, nu sunt necesare ingrediente deosebite și abilități speciale, dar te poţi bucura de el în moduri diferite. Îl poţi servi ca garnitură sau alături de o salată.

image

Ardeii umpluți cu brânză sunt perfecţi pentru o gustare sau ca garnitură la masa de seară. Îţi trebuie numai o jumătate de oră, trei ingrediente principale şi condimente. Umplutura este atât de simplă! Poţi folosi brânză de vaci, dar şi cremă de brânză la care poţi adăuga un pic de usturoi. Poţi şi să personalizezi aceşti ardei umpluţi, adăugând mărar, ceapă verde tocată sau şuncă mărunţită.

Ce ingrediente sunt necesare pentru trei porţii

Pentru acest preparat destul de simplu ai nevoie:

6 ardei 

300 g brânză proaspătă de vaci 

30 g cașcaval 

sare 

piper 

mix de condimente mediteraneene 

Te-ar mai putea interesa: Tocăniţă de ardei cu pui

Mod de preparare

Tai ardeii în jumătate, pe lung, și îndepărtezi semințele. Scurgi bine brânza proaspătă de vaci și o condimentezi cu sare, piper și ierburi mediteraneene, după gust.

Vezi și: Ardei umpluţi de post, reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

Umpli ardeii cu brânză și razi deasupra cașcavalul. Pui ardeii într-o tavă tapetată și-i dai la cuptor, la 190 °C, aproximativ jumătate de oră. 

FOTO: Shutterstock