Cea mai bună lasagna de casă, suculentă și cu amestec delicios de brânzeturi și sos Bechamel

Sunt doar câțiva pași pentru a prepara această lasagna aromată şi suculentă, cu carne şi roșii, plus un amestec delicios de brânzeturi şi sos Bechamel.

image

Lasagna de casă nu este atât de greu de făcut pe cât pare, deci nu vă lăsa intimidat de toate acele straturi care par complicat de aşezat. Cea mai bună rețetă de lasagna de casă conţine ingrediente simple, la îndemână și nu este deloc dificilă!

După preparare şi servire, lasă ceea ce rămâne să se răcească complet, apoi transferă resturile într-un recipient ermetic. O poţi păstra la rece până la patru zile, urmând s-o reîncălzeşti în cuptor sau la microunde. Vrei s-o congelezi? Coace lasagna într-o tavă de folie de aluminiu, iar după răcire, înfăşoară întregul vas în cel puţin un strat strâns de folie de aluminiu. O poţi păstra la congelator până la trei luni. În acest interval de timp, oricând ai nevoie, o decongelezi treptat, în frgider, şi o reîncălzeşti la cuptor.

Ingredientele de care ai nevoie pentru lasagna

Cele necesare pentru o lasagna de casă nu trebuie să se limiteze la ingredientele notate mai jos. Tipurile de carne tocată sau brânzeturile pot fi înlocuite după preferinţă.

500 g carne tocată, de porc

500 g carne tocată, de vită

1 ceapă

30 ml ulei

2 morcovi

2 frunze de dafin

2 crenguțe cimbru

4 căței de usturoi

200 ml supă de vită, clară

500 g roșii pasate

sare

piper

500 g foi lasagna

100 g parmezan

400 g mozzarela rasă

1 l sos Bechamel

Te-ar mai putea interesa: 5 tipuri de paste italiene şi ce sosuri li se potrivesc

Mod de preparare

Încingi uleiul și călești ceapa tocată, până devine sticloasă. Adaugi carnea și amesteci bine pentru a se fărâmița. Pui morcovii tocați, frunzele de dafin, cimbrul, supa și lași să clocotească până se pătrunde carnea și scade sosul. Adaugi roșiile pasate, cățeii de usturoi pisați, condimentezi cu sare și piper, după gust și mai lași să clocotească zece minute. 

Pui câteva linguri de sos Bechamel într-o tavă dreptunghiulară, așezi un strat de foi de lasagna, preparate, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, un strat de carne, unul de sos Bechamel, din nou foi de lasagna, carne, sos Bechamel.

Când ajungi la jumătate cu compoziția, pui un strat de mozarella. Continui apoi cu un strat de foi de lasagna, carne și sos Bechamel până termini ingredientele.

Vezi şi: Tagliatelle cu pui şi legume

Deasupra vei avea mozzarella rasă și parmezan. Acoperi tava cu o folie din aluminiu și o dai la cuptor, la 180 °C, 30-45 de minute. Îndepărtezi folia și mai ții lasagna 10 minute la cuptor.

Important!

Lasă lasagna cel puțin un sfert de oră după ce ai scos-o din cuptor, ideal o jumătate de oră, pentru a fi mai uşor de porţionat.

FOTO: Shutterstock