Cea mai bună lasagna de casă, suculentă și cu amestec delicios de brânzeturi și sos Bechamel

Sunt doar câțiva pași pentru a prepara această lasagna aromată şi suculentă, cu carne şi roșii, plus un amestec delicios de brânzeturi şi sos Bechamel.

image

Lasagna de casă nu este atât de greu de făcut pe cât pare, deci nu vă lăsa intimidat de toate acele straturi care par complicat de aşezat. Cea mai bună rețetă de lasagna de casă conţine ingrediente simple, la îndemână și nu este deloc dificilă!

După preparare şi servire, lasă ceea ce rămâne să se răcească complet, apoi transferă resturile într-un recipient ermetic. O poţi păstra la rece până la patru zile, urmând s-o reîncălzeşti în cuptor sau la microunde. Vrei s-o congelezi? Coace lasagna într-o tavă de folie de aluminiu, iar după răcire, înfăşoară întregul vas în cel puţin un strat strâns de folie de aluminiu. O poţi păstra la congelator până la trei luni. În acest interval de timp, oricând ai nevoie, o decongelezi treptat, în frgider, şi o reîncălzeşti la cuptor.

Ingredientele de care ai nevoie pentru lasagna

Cele necesare pentru o lasagna de casă nu trebuie să se limiteze la ingredientele notate mai jos. Tipurile de carne tocată sau brânzeturile pot fi înlocuite după preferinţă.

500 g carne tocată, de porc

500 g carne tocată, de vită

1 ceapă

30 ml ulei

2 morcovi

2 frunze de dafin

2 crenguțe cimbru

4 căței de usturoi

200 ml supă de vită, clară

500 g roșii pasate

sare

piper

500 g foi lasagna

100 g parmezan

400 g mozzarela rasă

1 l sos Bechamel

Te-ar mai putea interesa: 5 tipuri de paste italiene şi ce sosuri li se potrivesc

Mod de preparare

Încingi uleiul și călești ceapa tocată, până devine sticloasă. Adaugi carnea și amesteci bine pentru a se fărâmița. Pui morcovii tocați, frunzele de dafin, cimbrul, supa și lași să clocotească până se pătrunde carnea și scade sosul. Adaugi roșiile pasate, cățeii de usturoi pisați, condimentezi cu sare și piper, după gust și mai lași să clocotească zece minute. 

Pui câteva linguri de sos Bechamel într-o tavă dreptunghiulară, așezi un strat de foi de lasagna, preparate, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, un strat de carne, unul de sos Bechamel, din nou foi de lasagna, carne, sos Bechamel.

Când ajungi la jumătate cu compoziția, pui un strat de mozarella. Continui apoi cu un strat de foi de lasagna, carne și sos Bechamel până termini ingredientele.

Vezi şi: Tagliatelle cu pui şi legume

Deasupra vei avea mozzarella rasă și parmezan. Acoperi tava cu o folie din aluminiu și o dai la cuptor, la 180 °C, 30-45 de minute. Îndepărtezi folia și mai ții lasagna 10 minute la cuptor.

Important!

Lasă lasagna cel puțin un sfert de oră după ce ai scos-o din cuptor, ideal o jumătate de oră, pentru a fi mai uşor de porţionat.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg