Chifle dulci, cu dovleac. Pot fi trataţiile perfecte de Halloween, pentru copii
În unele zone, copiii au adoptat cu bucurie obiceiul de a se costuma de Halloween și de a merge din casă în casă pentru a cere dulciuri. În locul celor din comerț, cu arome, coloranți artificiali și alte adaosuri care le pot face rău, pregătește deserturi de casă, de sezon, ca aceste chifle cu piure de dovleac!

Ingrediente
125 ml lapte
60 g unt, topit
50 g zahăr
2 linguriţe drojdie uscată
150 g piure de dovleac
1 ou
1/4 linguriţă sare
1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu
1/4 linguriţă praf de copt
500 g făină
Pentru umplutură:
100 g unt moale
200 g zahăr
1 ½ linguriţă scorţişoară
½ linguriţă nucşoară măcinată
1 ou, pentru uns
seminţe de dovleac, crude, fără coajă
Mod de preparare
Amesteci laptele, untul, zahărul și drojdia. După circa un minut, înglobezi piureul de dovleac şi oul. Adaugi sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și 300 g de făină. Omogenizezi şi încorporezi restul de făină. Frămânţi bine până obţii un aluat elastic. Îl acoperi şi-l dai deoparte trei sferturi de oră.
Încearcă și: Chec cu dovleac, stafide şi nuci
Pentru umplutură, combini untul, zahărul și condimentele. Împarţi aluatul în bucăţi pe care le întinzi puţin şi le pui în mijloc câte o linguriţă din amestecul de unt, apoi formezi chiflele.
Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu dovleac şi cremă de brânză
Le aşezi într-o tavă tapetată pe care o acoperi şi o laşi 45 de minute. La final, crestezi fiecare chiflă, pentru a lua formă de dovleac, le ungi cu gălbenuş bătut şi introduci câte o sămânţă de dovleac în mijloc. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.
FOTO: Shutterstock


































