Cum faci cea mai pufoasă omletă. Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

1 food 4046229 1920 jpg jpeg

Simplă sau cu legume ori carne, omleta este delicioasă şi poate fi consumată nu doar la micul dejun, ci şi seara, potrivit nutriţioniştilor. Astăzi, însă, îţi descoperim ce să faci ca să găteşti omleta pufoasă.

Aşadar, ca să găteşti o omletă delicioasă, indiferent că alegi să o faci cu brânzeturi, cu carne ori doar cu legume, ca să obţii o omletă pufoasă trebuie să adaugi un ingredient inedit, şi anume amidon.

Cum faci cele mai pufoase clătite cu lapte de soia

Fie că este de porumb sau din cartofi, acest agent de îngroşare face minuni pentru omleta cea de toate zilele. Iar tot ce trebuie să faci, potrivit unica.ro, este să adaugi cam jumătate de linguriţă pentru fiecare ou în parte.

Aşadar, sparge  întâi ouăle într-un bol, iar într-un alt bol se amestecă laptele/apa (jumătate de lingură pentru fiecare ou în parte) şi apoi adaugă peste ouă şi bate-le până devin moi. Nu se adaugă direct amidonul peste ouăle nebătute deoarece se vor forma cocoloaşe. Pune o tigaie care nu lipeşte la încins, la foc mediu. Apoi adaugă unt/ulei. După ce se topeşte untul şi face mici bule (semn că s-a încins) adaugă ouăle. Lasă-le 3 secunde în pace, să prindă crustă. Ia tigaia de pe foc şi începe să amesteci larg, făcând câte o rotaţie completă pe secundă. Şi tot repeţi, preţ de 17-22 secunde.

Cum faci cel mai simplu desert, cu doar 2 ingrediente: Dulceaţă de lapte

Chiar dacă ţi se pare că e prea puţin făcută, te înşeli: agentul de îngroşare contribuie enorm la rapidizarea procesului de prăjire.

Poftă bună!