Cum îţi convingi copilul să mănânce broccoli. Reţeta cu care îl vei cuceri imediat

1 83248 original jpg jpeg

Broccoli se regăseşte în topul zece al celor mai bune alimente din lume, însă ce te faci atunci când copilul tău refuză şi să-l guste? Iată o reţetă uşoară de chifteluţe cu broccoli, brânză şi cartofi cu care l-ai putea "păcăli".

Inclus în alimentaţie, broccoli favorizează reducerea nivelului mare de colesterol ,,rău”, menţine sănătatea inimii, a oaselor, îmbunătăţeşte digestia şi ajută la detoxificare. Iar odată ce micuţul s-a obişnuit cu gustul său, va face alegeri alimentare sănătoase pe măsură ce creşte.

Ingrediente: 

- 1 cană şi jumătate de piure de cartofi

- 1 sfert de cană de piure de broccoli

- jumătate de cană de brânză (la alegere)

- 1 ou, o cană de miez de pâine (mărunţit)

-1-2 căţei de usuro

- sare

Mod de preparare:

Pui între-un bol mai mare piureul de cartofi, cel de broccoli, brânza, oul şi trei linguri din miezul de pâine. Adaugi sarea, usturoiul dat prin presă şi amesteci bine ca să se combine ingredientele.

Restul de miez de pâine mărunţit îl pui într-o farfurie întinsă. Formezi bile din amestecul de broccoli (poţi să foloseşti o lingură ca să fie mai uşor), după care le dai prin miezul de pâine. 

Încingi cuptorul. Aşezi chiftelele în tava tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor. Laşi să se rumenească uşor pe o parte, apoi le întorci pe partea cealaltă (chiftelele nu o să fie uscate dacă pui un vas cu apă sub tavă în cuptor). Le scoţi din cuptor când sunt rumenite uniform. 

Sursă: totuldespremameRecente