Minitarte cu cremă de portocale, un desert special

1 75257 original jpg jpeg

Atunci când nu ştii ce să găteşti, un desert pe bază de fructe este ideal. Minitartele cu cremă de portocale sunt extrem de gustoase şi foarte uşor de preparat.

Dificultate mediePreparare 1 h6 minitarte

Ai nevoie de

Pentru tarte

250 g făină

150 g unt rece

2 linguri cacao

80 g zahăr pudră

2-3 linguri apă rece

Pentru cremă

4 ouă

150 g zahăr

200 ml smântână dulce

2 linguri amidon

coaja rasă de la 3 portocale

sucul de la 3 portocale

Pentru decor

6 linguri rase de zahăr

felii de mandarine, scurse

Amesteci făina cu untul şi cu cacaua. Când încep să se omogenizeze, încorporezi zahărul pudră şi apa, până când obţii un aluat elastic. Îl frămânţi bine, îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider 30-45 de minute.

Între timp, prepari crema. Baţi ouăle cu zahărul până se omogenizează, le aşezi într-un vas pe baie de aburi, apoi adaugi smântâna, amidonul, coaja rasă şi torni sucul de portocale. Baţi din ce în ce mai repede, ca să nu se formeze cocoloaşe, până când compoziţia aproape a dat în fiert. Iei repede crema de pe foc şi baţi continuu, până când se răceşte.

Întinzi aluatul cu sucitorul şi îl tai bucăţi de mărimea formelor. Ungi formele, le îmbraci cu aluat şi tai excesul. Înţepi, din loc în loc, cu furculiţa, le umpli cu crema de portocale şi le introduci în cuptorul preîncălzit.

Le scoţi, presari câte o lingură de zahăr în fiecare tartă şi le dai din nou la cuptor, cât să se caramelizeze zahărul. Le laşi la răcit şi le decorezi cu feliuţe de mandarine.

Bine de ştiut!

Specialiştii în nutriţie spun că proteinele de origine animală sunt de o calitate foarte bună, conţinând toţi cei 8 aminoacizi esenţiali, de care organismul uman are nevoie pentru a se dezvolta. Carnea de vită este una dintre cele mai bune surse de proteine. Tocmai din acest motiv, se recomandă consumul de carne roşie în special persoanelor care se recuperează după un efort fizic foarte mare sau celor care au nevoie să îşi consolideze masa musculară.

Istoria portocalelor

În vechime, fermierii chinezi cultivau cu sârg portocale, mere şi smochine, pe lângă multe alte tipuri de pomi fructiferi. Portocalii şi merii erau foarte populari în rândul nobilimii, iar pomicultorii se întreceau pentru a creşte fructe cât mai mari, mai dulci şi cât mai rotunde, pentru a atinge perfecţiunea. În teritoriile Imperiului Roman, portocalele erau o marfă apreciată, şi era furnizată de neguţătorii persani. Portocalele dulci, în contrast cu rudele lor mai acre, nu au ajuns în Europa decât în secolul al XVI-lea, când negustorii portughezi au reuşit să descopere o rută comercială în zona Capului Bunei Speranţe, pentru a ajunge în India. Nu există date despre numele navigatorului a adus primul portocale din India pe Vechiul continent, deşi aceste variante mai dulci au devenit imediat populare în livezile din Europa de Sud - din Portugalia până-n Georgia.



Recente

Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
Bauturi cu efect antiinflamator  Sursa foto shutterstock 2403798969 jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg
Supa rece cu kefir si sfecla  Sursa foto Shutterstock 1753499021 jpeg
shutterstock 2465335337 jpg
Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg