Minitarte cu cremă de portocale, un desert special

1 75257 original jpg jpeg

Atunci când nu ştii ce să găteşti, un desert pe bază de fructe este ideal. Minitartele cu cremă de portocale sunt extrem de gustoase şi foarte uşor de preparat.

Dificultate mediePreparare 1 h6 minitarte

Ai nevoie de

Pentru tarte

250 g făină

150 g unt rece

2 linguri cacao

80 g zahăr pudră

2-3 linguri apă rece

Pentru cremă

4 ouă

150 g zahăr

200 ml smântână dulce

2 linguri amidon

coaja rasă de la 3 portocale

sucul de la 3 portocale

Pentru decor

6 linguri rase de zahăr

felii de mandarine, scurse

Amesteci făina cu untul şi cu cacaua. Când încep să se omogenizeze, încorporezi zahărul pudră şi apa, până când obţii un aluat elastic. Îl frămânţi bine, îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider 30-45 de minute.

Între timp, prepari crema. Baţi ouăle cu zahărul până se omogenizează, le aşezi într-un vas pe baie de aburi, apoi adaugi smântâna, amidonul, coaja rasă şi torni sucul de portocale. Baţi din ce în ce mai repede, ca să nu se formeze cocoloaşe, până când compoziţia aproape a dat în fiert. Iei repede crema de pe foc şi baţi continuu, până când se răceşte.

Întinzi aluatul cu sucitorul şi îl tai bucăţi de mărimea formelor. Ungi formele, le îmbraci cu aluat şi tai excesul. Înţepi, din loc în loc, cu furculiţa, le umpli cu crema de portocale şi le introduci în cuptorul preîncălzit.

Le scoţi, presari câte o lingură de zahăr în fiecare tartă şi le dai din nou la cuptor, cât să se caramelizeze zahărul. Le laşi la răcit şi le decorezi cu feliuţe de mandarine.

Bine de ştiut!

Specialiştii în nutriţie spun că proteinele de origine animală sunt de o calitate foarte bună, conţinând toţi cei 8 aminoacizi esenţiali, de care organismul uman are nevoie pentru a se dezvolta. Carnea de vită este una dintre cele mai bune surse de proteine. Tocmai din acest motiv, se recomandă consumul de carne roşie în special persoanelor care se recuperează după un efort fizic foarte mare sau celor care au nevoie să îşi consolideze masa musculară.

Istoria portocalelor

În vechime, fermierii chinezi cultivau cu sârg portocale, mere şi smochine, pe lângă multe alte tipuri de pomi fructiferi. Portocalii şi merii erau foarte populari în rândul nobilimii, iar pomicultorii se întreceau pentru a creşte fructe cât mai mari, mai dulci şi cât mai rotunde, pentru a atinge perfecţiunea. În teritoriile Imperiului Roman, portocalele erau o marfă apreciată, şi era furnizată de neguţătorii persani. Portocalele dulci, în contrast cu rudele lor mai acre, nu au ajuns în Europa decât în secolul al XVI-lea, când negustorii portughezi au reuşit să descopere o rută comercială în zona Capului Bunei Speranţe, pentru a ajunge în India. Nu există date despre numele navigatorului a adus primul portocale din India pe Vechiul continent, deşi aceste variante mai dulci au devenit imediat populare în livezile din Europa de Sud - din Portugalia până-n Georgia.



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg