Minitarte cu cremă de portocale, un desert special

1 75257 original jpg jpeg

Atunci când nu ştii ce să găteşti, un desert pe bază de fructe este ideal. Minitartele cu cremă de portocale sunt extrem de gustoase şi foarte uşor de preparat.

Dificultate mediePreparare 1 h6 minitarte

Ai nevoie de

Pentru tarte

250 g făină

150 g unt rece

2 linguri cacao

80 g zahăr pudră

2-3 linguri apă rece

Pentru cremă

4 ouă

150 g zahăr

200 ml smântână dulce

2 linguri amidon

coaja rasă de la 3 portocale

sucul de la 3 portocale

Pentru decor

6 linguri rase de zahăr

felii de mandarine, scurse

Amesteci făina cu untul şi cu cacaua. Când încep să se omogenizeze, încorporezi zahărul pudră şi apa, până când obţii un aluat elastic. Îl frămânţi bine, îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider 30-45 de minute.

Între timp, prepari crema. Baţi ouăle cu zahărul până se omogenizează, le aşezi într-un vas pe baie de aburi, apoi adaugi smântâna, amidonul, coaja rasă şi torni sucul de portocale. Baţi din ce în ce mai repede, ca să nu se formeze cocoloaşe, până când compoziţia aproape a dat în fiert. Iei repede crema de pe foc şi baţi continuu, până când se răceşte.

Întinzi aluatul cu sucitorul şi îl tai bucăţi de mărimea formelor. Ungi formele, le îmbraci cu aluat şi tai excesul. Înţepi, din loc în loc, cu furculiţa, le umpli cu crema de portocale şi le introduci în cuptorul preîncălzit.

Le scoţi, presari câte o lingură de zahăr în fiecare tartă şi le dai din nou la cuptor, cât să se caramelizeze zahărul. Le laşi la răcit şi le decorezi cu feliuţe de mandarine.

Bine de ştiut!

Specialiştii în nutriţie spun că proteinele de origine animală sunt de o calitate foarte bună, conţinând toţi cei 8 aminoacizi esenţiali, de care organismul uman are nevoie pentru a se dezvolta. Carnea de vită este una dintre cele mai bune surse de proteine. Tocmai din acest motiv, se recomandă consumul de carne roşie în special persoanelor care se recuperează după un efort fizic foarte mare sau celor care au nevoie să îşi consolideze masa musculară.

Istoria portocalelor

În vechime, fermierii chinezi cultivau cu sârg portocale, mere şi smochine, pe lângă multe alte tipuri de pomi fructiferi. Portocalii şi merii erau foarte populari în rândul nobilimii, iar pomicultorii se întreceau pentru a creşte fructe cât mai mari, mai dulci şi cât mai rotunde, pentru a atinge perfecţiunea. În teritoriile Imperiului Roman, portocalele erau o marfă apreciată, şi era furnizată de neguţătorii persani. Portocalele dulci, în contrast cu rudele lor mai acre, nu au ajuns în Europa decât în secolul al XVI-lea, când negustorii portughezi au reuşit să descopere o rută comercială în zona Capului Bunei Speranţe, pentru a ajunge în India. Nu există date despre numele navigatorului a adus primul portocale din India pe Vechiul continent, deşi aceste variante mai dulci au devenit imediat populare în livezile din Europa de Sud - din Portugalia până-n Georgia.



Recente

Desert grecesc Galaktoboureko  Sursa foto shutterstock 2170010785 jpg
pe plajă  foto   Profimedia jpg
clickpentrufemei ro jpg
Terina cu pui si fistic  Shutterstock 162327497 jpg
Imagine 1 jpg
b4f449a1 3fec dce4 0404 342eafa320a8 jpg
Cheesecake cu piersici  Sursa foto shutterstock 2277949559 jpg
Frittata cu peste  Sursa foto shutterstock 1911600289 jpg
woman using toilet morning jpg
Portocalopita  Sursa foto shutterstock 1162682032 jpg
clickpentrufemei ro varianta2 (1) jpg
Cum transformi mireasma casei tale Descopera beneficiile unui difuzor de uleiuri esentiale jpg
dupa epilare 1575985111 jpg
Panini cu sunca  Sursa foto shutterstock 683845921 jpg
Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg