Desert de sezon. Turtă dulce glazurată

Profită de apropierea sărbătorilor pentru a petrece mai mult timp alături de cei dragi. Una dintre activităţile voastre ar putea fi şi prepararea de turtă dulce pe care s-o glazuraţi după cum doriţi.

image

Turta dulce este preferata tuturor, mai ales de Crăciun. Această rețetă simplă, de sezon este ușor de pus în practică. Dacă preferi o turtă dulce cu mai mult condimente, adaugă mai multă scorțișoară sau ghimbir măcinat, cuişoare, nucşoară.

Cum să păstrezi turta dulce mai mult timp

După coacere, lasă turta dulce la răcit într-un recipient închis pe care îl păstrezi la temperatura camerei până la trei zile. Va rezista până la o săptămână la frigider.

Dacă ai preparat o cantitate mai mare, o poţi da la congelator, fără a o glazura înainte. Astfel, o poţi consuma până la două luni. Reţine că trebuie dezgheţată treptat, la frigider, unde o laşi peste noapte, apoi la temperatura camerei! Abia după ce s-a uscat o poţi glazura.

Ingrediente

50 g unt

7-8 linguri miere

1 lingură zeamă de lămâie

200 g zahăr pudră

500 g făină

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă scorţişoară

4 ouă

Pentru ornat:

100 g zahăr pudră

40 ml apă caldă

Vezi şi: Omul de turtă dulce, vedeta Crăciunului. Descoperă care este povestea acestui dulce!

Cum să faci turtă dulce

Combini untul topit cu mierea, zeama de lămâie şi zahărul, la foc mic. Amesteci, apoi, toate ingredientele uscate, cu excepţia ouălor.

Înglobezi compoziţia de unt în cea uscată şi adaugi ouăle bătute. Frămânţi aluatul până devine nelipicios. Acoperi cu un prosop şi laşi la crescut o jumătate de oră.

Te-ar mai putea interesa: Reese Witherspoon nu concepe Crăciunul fără să decoreze turtă dulce cu copiii. Ce alte obiceiuri au actriţele de peste Ocean

Iei câte puţin din aluatul obţinut şi dai turtelor formele dorite. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu distanţă între ele ca să nu se lipească. Introduci tava în cuptorul încins, pentru circa zece minute.

Procedezi la fel cu restul ce aluat. După coacerea turtelor, topeşti zahărul pentru glazură în apa caldă şi le ornezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock