Desert de vară. Tartă cu zmeură, simplă şi gustoasă

Când zmeura proaspătă este din abundență în această vară, fă-ți timp să folosești o parte din ele pentru o tartă delicioasă, numai bună pentru cei care nu prea mănâncă fructe de obicei.

image

Cu un aluat de casă şi umplutură generoasă de zmeură, acesta este desertul perfect de gustat cu prietenii și familia. Dacă știi că nu ai timp să foloseşti zmeura proaspătă, păstreaz-o la congelator sau sub formă de gem. Zmeura conţine mai multă vitamina C decât portocalele, îţi aduce un plus de fibre care susţin digestia şi este săracă în calorii, de aceea trebuie să profiţi din plin de aceste fructe ale verii. Sunt ideale şi celor care se află la dietă.

Ingrediente pentru opt porţii

300 g făină

½ plic praf de copt

1 vârf de cuţit sare

1 lingură zahăr

1 plic zahăr vanilat

150 g unt

1 lingură smântână

1 ou

Pentru umplutură:

500 g zmeură

80 g zahăr

1 plic zahăr vaniliat

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură pufoasă cu zmeură, răcoroasă şi uşoară

Cum să faci tartă de zmeură

Combini făina cu sarea, praful de copt, sarea, zahărul şi zaharul vanilat. Tai untul în cubuleţe şi-l încorporezi în compoziţie, alături de smântână. Frămânţi aluatul până devine sfărâmicios, apoi pui oul bătut şi frămânţi din nou. La final, dai aluatul la rece, învelit în folie alimentară, 30-45 de minute.

Speli zmeura şi o amesteci cu zaharul şi zaharul vanilat, având grijă să păstrezi câteva fructe pentru ornarea tartei.

Tai un sfert din aluatul rece, iar pe restul îl întinzi într-o foaie rotundă pe care o aşezi într-o formă de tartă, având grijă să acoperi şi pereţii acesteia.

Vezi şi: Cum să faci macarons cu zmeură şi frişcă de nota 10

Înţepi foaia din loc în loc cu o furculiţă, apoi adaugi umplutura. Întinzi o foaie din aluatul rămas şi o tai în fâşii cu care acoperi umplutura, sub forma unui grilaj. Dai tarta la cuptor pentru circa 40 de minute. O serveşti cu zmeura păstrată.

FOTO: Shutterstock