Prăjitură pufoasă cu zmeură, răcoroasă şi uşoară

Unul dintre fructele-vedetă ale sezonului, zmeura, poate fi inclus în multe deserturi. Prăjitura aceasta este aromată, uşoară şi răcoroasă, perfectă pentru zilele de vară.

image

Pentru a te bucura mai mult timp de gustul deosebit al zmeurei, poţi face un desert cu acest fruct uşor perisabil pe care să-l păstrezi la frigider. Va fi gata pentru oricine îţi trece pragul casei şi merită răsfăţat cu un desert de vară. Despre zmeură, mai trebuie să ştii că îţi aduce un plus de antioxidanţi, minerale (potasiu, fosfor, calciu, magneziu) şi vitamine (C,A,E şi B). Este indicată în tratarea anemiei şi în afecţiunile de ficat. Totodată, antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi răspunzători pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.

Ingrediente:

400 g făină

250 g unt

200 g zahăr

2 gălbenuşuri

1 plic praf de copt

2 linguri smântână

Pentru umplutură:

500 g brânză proaspătă de vaci

1 linguriţă esenţă de vanilie

3 ouă

150 g zahăr

3 linguri griş

Pentru decor:

100 g zmeură

1 plic gelatină

Vezi şi: Desert fără coacere, cu iaurt, pişcoturi şi zmeură

Mod de preparare

Freci untul cu zahărul până devine cremos, apoi încorporezi, pe rând, gălbenuşul, smântâna şi făina amestecată cu praful de copt. Împarţi compoziţia în două şi întinzi jumătate din ea într-o tavă dreptunghiulară, tapetată.

Mixezi brânza de vaci, bine scursă, cu ouăle, esenţa, zahărul şi grişul, o pui peste blat şi o nivelezi. Acoperi cu restul de compoziţie de blat şi dai prăjitura la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Te-ar mai putea interesa: Desertul perfect în zilele de caniculă: vafe cu îngheţată de zmeură

După răcire, o acoperi cu zmeura şi cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai prăjitura la rece, cel puţin două ore sau peste noapte.

FOTO: Shutterstock