Tartă rustică de zmeură. Profită de fructele verii!

Acest desert cu zmeură te va surprinde prin crusta crocantă de plăcintă şi umplutura dulce-acrişoară. Este gata în mai puțin de o oră, cu efort minim!

image

Zmeura este grozavă, indiferent dacă o mănânci proaspătă sau ca parte a unui desert. Cu siguranţă, o vei aprecia mai mult în această tartă rustică. Cu crusta de plăcintă crocantă și aurie, zmeura dulce-acrişoară, acesta este un desert delicios și ușor, care îţi va surprinde familia și prietenii. Oricum l-ai servi, simplu sau cu îngheţată, este o încântare în zilele de vară.

Zmeura conţine mai multă vitamina C decât portocalele, îţi aduce un plus de fibre care ajută digestia şi este săracă în calorii, de aceea trebuie să profiţi din plin de aceste fructe ale verii. De asemenea, fructele de zmeură sunt şi o sursă bogată de acid folic.                      

Ingrediente pentru opt porţii

175 g făină

100 g unt

1 praf de sare

4-6 linguri apă rece

Pentru umplutură:

400 g zmeură

50 g zahăr

10 g amidon

coaja de la 1 lămâie bio

esenţă de vanilie

1 ou, pentru uns

zahăr pudră, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Cum să faci macarons cu zmeură şi frişcă de nota 10

Cum să faci tartă rustică de zmeură

Pentru blat, amesteci făina cu sarea, untul rece şi frămânţi până când obţii un aluat nisipos. Adaugi apă numai cât să se omogenizeze aluatul. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l ţii la frigider o jumătate de oră.

Pentru umplutură, amesteci zmeura cu zahărul, amidonul, coaja de lămâie şi esenţă de vanilie. Întinzi aluatul într-o foaie rotundă care să depăşească mai mult marginile tăvii tapetate în care o aşezi.

Vezi şi: Desertul perfect în zilele de caniculă: vafe cu îngheţată de zmeură

În mijloc, aşezi umplutura de zmeură, o întinzi, apoi o acoperi cu marginile de aluat. La final, ungi cu ou bătut şi dai tava la cuptor, la circa 40 de minute. Serveşti cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock