Desert fără coacere, cu iaurt, pişcoturi şi zmeură
Știm cu toții că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Îţi oferim o variantă de mic-dejun sănătos şi delicios. Ar putea fi la fel de bine un desert după una dintre mesele principale.
Nevoile nutriționale ale fiecăruia dintre noi depind de stilul de viață şi fiecare dintre noi ar trebui să aibă grijă de echilibrul corect de carbohidrați, grăsimi și proteine. Acest desert care poate fi şi mic-dejun conţine iaurt care îţi oferă o parte din doza zilnică de calciu (1000-1200 mg pe zi). Astfel, îţi susține sănătatea oaselor și previne osteoporoza. Dacă faci sport, alege un iaurt cu o proporţie mare de proteine de înaltă calitate care să te ajute să-ţi refaci musculatura după efort. Alături de iaurt, zmeura îţi aduce şi ea un plus de calciu, dar şi vitamina K, cu rol important în sănătatea oaselor, vitamina E, vitamine din complexul B, magneziu, cupru, fier și potasiu. Zmeura este şi una dintre cele mai bune surse de fibre integrale, oferind 6,5 grame la fiecare 100 de grame, o treime din necesarul minim zilnic.
Ce ingrediente îţi trebuie pentru patru porţii
200 g iaurt
250 ml frişcă lichidă
50 g zahăr pudră
200 g pişcoturi
300 g zmeură
dulceaţă de zmeură
Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere. Pişcoturi cu afine şi mascarpone la pahar
Mod de preparare
Amesteci iaurtul cu zahărul pudră. Baţi frişca şi o combini cu iaurtul şi zmeura, păstrând o parte din fructe pentru decor.
Pe fundul unui pahar, pui puţină dulceaţă de zmeură, apoi pişcoturi rupte în bucăţi. Adaugi un strat de cremă de iaurt, un alt strat de pişcoturi şi continui să alternezi până la umplerea paharului.
Vezi şi: Colesterol mărit. Cele mai bune alegeri de mic-dejun ca să-l reduci
Procedezi asemănător cu restul de ingrediente. Introduci paharele în frigider, peste noapte, iar, la servire, le ornezi cu fructele păstrate sau după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock