Desert răcoritor. Cheesecake cu kiwi şi jeleu
Pare un desert sofisticat, dar nu este deloc aşa. Îţi arătăm cum să prepari un cheesecake cu kiwi şi jeleu cu care mergi la sigur şi cucereşti pe oricine!
Un preparat dulce răcoritor, cheesecake cu kiwi este o variantă de a include fructele de kiwi în meniu dacă, de obicei, le ocoleşti. Ştiai că fructele de kiwi galbene au coaja netedă care ar putea fi consumată, fapt confirmat și de studiile de specialitate? Conform unui studiu din 2016, coaja fructului kiwi conține fibre, antioxidanți și compuși bioactivi. Mai mult decât atât, miezul şi coaja sunt bogate în vitamina C și E care previn stresul oxidativ și combat radicalii liberi. Fructele de kiwi conţin şi fibre de care au nevoie mai ales persoanele cu probleme digestive.
Ingrediente pentru 12 porţii
250 g unt
200 g zahăr pudră
5 ouă
1 pachet zahăr vanilat
2 linguri gem de caise
250 g făină un vârf de sare
Pentru umplutură:
100 g zahăr pudră
500 g smântână
250 g frişcă
3 plicuri gelatină albă
2 linguri zahăr
150 ml zeamă de portocală
3 kiwi
Vezi şi: Tartă cu kiwi şi cremă de brânză
Cum să faci cheesecake cu kiwi
Pentru blat, mixezi untul tăiat în bucăţi cu zahărul pudră, cel vanilat şi sarea până când compoziţia devine cremoasă. Încorporezi ouăle, amestecând uşor, apoi gemul şi făina cernută. Treci aluatul într-o tavă tapetată pe care o dai la cuptor până se rumeneşte.
Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu kiwi şi jeleu
Până se răceşte, prepari crema. Amesteci smântâna cu zahărul pudră şi frişca. La final, adaugi două plicuri de gelatină preparată conform instrucţiunilor de pe pachet. Transferi crema peste blat şi nivelezi.
Feliezi kiwi şi aşezi jumătăţi de felii din loc în loc pe prăjitură. Prepari gelatina, amestecând-o cu zeama de portocale şi cele două linguri de zahăr.
Acoperi prăjitura cu gelatina şi dai prăjitura la rece cel puţin patru ore înainte de servire.
FOTO: Shutterstock