Desert rapid. Rulouri cu vişine
Pentru începători, acest desert cu vişine este ideal. Nu vei da greş, ba vei primi multe complimente pentru aceste rulouri simple, dulci-acrişoare şi crocante.
Vişinele, ingredientul-vedetă al acestui desert, sunt indicate persoanelor care suferă de anemii, întrucât în compoziţia lor se află vitamine precum cele din complexul B, dar şi vitamina C şi E, esenţiale pentru revitalizarea organismului. Consumate în mod constant, chiar şi compoturi sau deserturi, aceste fructe pot scădea nivelul colesterolului mulţumită aportului de fibre şi de antioxidanţi. Antocianinele pe care le conţin au proprietatea de a menţine sănătatea sistemului cardiovascular şi previn formarea de cheaguri de sânge pe vasele sangvine. Iată câte motive sunt să pui în practică această reţetă de rulouri cu vişine!
Ingrediente pentru o tavă
500 g aluat plăcintă
zahăr vanilat
2 linguri unt
2 linguri ulei, pentru uns
Pentru umplutură:
500 g vişine din compot
300 g zahăr
3 linguri pesmet
Vezi şi: Rulouri cu dovleac glazurate cu cremă de brânză şi vanilie
Mod de preparare
Îndepărtezi sâmburii vişinelor şi amesteci cu zahărul şi pesmetul.
Întinzi aluatul, apoi îl acoperi cu umplutura de vişine. Rulezi cu grijă aluatul.
Te-ar mai putea interesa: Rulouri cu rahat
Aşezi ruloul format într-o tavă la cuptor până când se rumeneşte. La servire, tai în bucăţi ruloul.
FOTO: Shutterstock