Desert rapid. Rulouri cu vişine

Pentru începători, acest desert cu vişine este ideal. Nu vei da greş, ba vei primi multe complimente pentru aceste rulouri simple, dulci-acrişoare şi crocante.

image

Vişinele, ingredientul-vedetă al acestui desert, sunt indicate persoanelor care suferă de anemii, întrucât în compoziţia lor se află vitamine precum cele din complexul B, dar şi vitamina C şi E, esenţiale pentru revitalizarea organismului. Consumate în mod constant, chiar şi compoturi sau deserturi, aceste fructe pot scădea nivelul colesterolului mulţumită aportului de fibre şi de antioxidanţi. Antocianinele pe care le conţin au proprietatea de a menţine sănătatea sistemului cardiovascular şi previn formarea de cheaguri de sânge pe vasele sangvine. Iată câte motive sunt să pui în practică această reţetă de rulouri cu vişine!

Ingrediente pentru o tavă

500 g aluat plăcintă

zahăr vanilat

2 linguri unt

2 linguri ulei, pentru uns

Pentru umplutură:

500 g vişine din compot

300 g zahăr

3 linguri pesmet

Vezi şi: Rulouri cu dovleac glazurate cu cremă de brânză şi vanilie

Mod de preparare

Îndepărtezi sâmburii vişinelor şi amesteci cu zahărul şi pesmetul.

Întinzi aluatul, apoi îl acoperi cu umplutura de vişine. Rulezi cu grijă aluatul.

Te-ar mai putea interesa: Rulouri cu rahat

Aşezi ruloul format într-o tavă la cuptor până când se rumeneşte. La servire, tai în bucăţi ruloul.

FOTO: Shutterstock