Desertul zilei. Plăcinte cu fructe uscate şi migdale

Această plăcintă cu fructe uscate este simplu de făcut. Cea mai complicată parte ar putea fi cea în care rulezi aluatul. Îţi arătăm cum să procedezi pentru a reuşi acest desert!

image

Plăcintă pe care ţi-o propunem în cele ce urmează conţine migdale, un superaliment, cu beneficii importante pentru sănătate. Se numără printre cele mai bune surse de vitamina E din lume, iar studiile ştiinţifice sugerează că persoanele care au o dietă bogată în surse de vitamina E au un risc mai mic de a face boli de inimă, cancer sau Alzheimer. Migdalele sunt bogate şi în proteine şi fibre care prelungesc senzaţia de saţietate.

Grăsimile sănătoase, proteinele şi fibrele din migdale ajută şi la controlul greutăţii în procesul de slăbire. Astfel, consumul de migdale sau a unei cantităţi mici de deserturi cu migdale ca gustare între micul dejun şi prânz menţine senzaţia de saţietate mai mult timp şi te împiedică să alegi gustări nesănătoase. Aşadar, ai multe motive să prepari mai des deserturi cu migdale cum este şi această plăcintă!

Ingrediente pentru două tăvi

400 g făină

150 ml ulei

1 plic praf de copt

150 ml apă caldă

1-2 linguriţe zeamă de lămâie

1 borcan gem de caise

50 g caise uscate

50 g stafide

50 g migdale

60 g zahăr

scorţişoară

Te-ar mai putea interesa: Desert inedit. Plăcintă cu cartofi mov

Mod de preparare

Combini făina cu praful de copt stins cu zeamă de lămâie, apoi adaugi uleiul, apa şi omogenizezi compoziţia. Separat, mărunţeşti caisele şi toci migdalele grosier. Le amesteci cu zahăr, şi scorţişoară.

Împarţi aluatul în două. Aşezi o bucată pe masa de lucru pudrată cu făină şi o întinzi în foaie dreptunghiulară, potrivită ca grosime. Ungi cu gem de caise foaia de aluat, adaugi jumătate din cantitatea de caise uscate mărunţite, din cea de stafide şi de migdale.

Vezi şi: Plăcintă cu prune şi aluat sfărâmicios

Rulezi cu grijă aluatul şi-l transferi într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte. Procedezi la fel cu aluatul rămas.

FOTO: Shutterstock