Găluşte umplute cu afine, un desert rafinat

Un desert rafinat, numai bun pentru zilele de toamnă în care ai poftă de ceva dulce.
Dificultate mică1 h4 porţii
Ingrediente
Pentru aluat
300 g brânză proaspătă de vaci
150 g făină
1 ou
1 praf de sare
50 g zahăr
Pentru umplutură
350 g afine
100 g zahăr pudră
Pentru sos
500 g afine
125 g zahăr
Pentru decor
miez de nucă, măcinat
Mod de preparare
Pentru aluat, sfărâmi brânza cu furculiţa, o omogenizezi cu oul, sarea, zahărul şi cu făina, până când obţii un aluat omogen pe care îl dai la frigider 30 de minute.
Separat, speli afinele, le scurgi, le amesteci cu zahărul pudră şi laşi deoparte 25 de minute. Modelezi din aluat un sul cu diametrul de 4-5 cm, îl tai în bucăţi şi modelezi în podul palmei o bilă. Faci o adâncitură în mijlocul ei, pui câteva afine, apoi sigilezi umplutura.
Când ai umplut toate găluştele, le treci prin făină şi le fierbi 10 minute în apă clocotită, cu sare. Când se ridică la suprafaţă, le scoţi pe un platou.
Pentru sos, pui pe foc afinele cu zahărul şi le ţii 15-20 de minute, amestecând din când în când. Îl laşi deoparte.
Serveşti găluştele presărate cu miezul de nucă, măcinat şi cu sosul de afine.