Găluşte umplute cu afine, un desert rafinat

1 77173 original jpg jpeg

Un desert rafinat, numai bun pentru zilele de toamnă în care ai poftă de ceva dulce.

Dificultate mică1 h4 porţii

Ingrediente

Pentru aluat

300 g brânză proaspătă de vaci

150 g făină

1 ou

1 praf de sare

50 g zahăr

Pentru umplutură

350 g afine

100 g zahăr pudră

Pentru sos

500 g afine

125 g zahăr

Pentru decor

miez de nucă, măcinat

Mod de preparare

Pentru aluat, sfărâmi brânza cu furculiţa, o omogenizezi cu oul, sarea, zahărul şi cu făina, până când obţii un aluat omogen pe care îl dai la frigider 30 de minute.

Separat, speli afinele, le scurgi, le amesteci cu zahărul pudră şi laşi deoparte 25 de minute. Modelezi din aluat un sul cu diametrul de 4-5 cm, îl tai în bucăţi şi modelezi în podul palmei o bilă. Faci o adâncitură în mijlocul ei, pui câteva afine, apoi sigilezi umplutura.

Când ai umplut toate găluştele, le treci prin făină şi le fierbi 10 minute în apă clocotită, cu sare. Când se ridică la suprafaţă, le scoţi pe un platou.

Pentru sos, pui pe foc afinele cu zahărul şi le ţii 15-20 de minute, amestecând din când în când. Îl laşi deoparte.

Serveşti găluştele presărate cu miezul de nucă, măcinat şi cu sosul de afine.