Îngheţată de piersici, deliciul răcoritor al acestei veri

Ce desert mai bun în sezonul rece în afara unei îngheţate răcoritoare şi cremoase? Îţi propunem o îngheţată de piersici!

Inghetata de mango  Sursa foto shutterstock 1735271138 jpg

Aroma specifică piersicii se datorează unui amestec din mai multe substanţe. Au fost indentificate în jur de 80. Concentraţia acestor compuşi aromatici creşte brusc cu puţin timp înainte ca fructul să atingă maturitatea. Doar în acest moment piersica îşi capătă parfumul caracteristic.

Dacă te decizi să prepari o îngheţată cu aceste fructe, află ca acestea furnizează zece vitamine diferite, în special vitamina A, esenţială pentru o vedere bună, şi vitamina C, un antioxidant puternic. Vitamina E este prezentă în fructe, deşi într-o măsură mai mică, la fel ca vitamina K. În timp ce vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar, vitamina E este un aliat indispensabil pentru o coagulare bună a sângelui.

Ingrediente pentru 10-12 porţii

400 g piersici

275 g zahăr

2 linguri zeamă de lămâie

1 pahar lapte

400 ml smântână pentru frişcă

Vezi şi: Ce spune aroma preferată de îngheţată despre tine. Îţi place vanilia? Trage aer în piept şi află răspunsul!

Cum să faci îngheţată de piersici

Cureţi de coajă piersicile, le tai felii şi le presari cu o lingură de zahăr. Păstrezi 1-2 piersici pentru ornare. Le pui pe foc mic şi amesteci. Le laşi la fiert înăbuşit câteva minute, amestecând frecvent.

După răcire, le treci printr-o sită, iar piureul rezultat îl combini cu zeama de lămâie. Dizolvi zahărul în laptele cald.

Te-ar mai putea interesa: Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu piersici

După ce se răceşte laptele, îl amesteci cu piureul de piersici, apoi cu smântâna bătută. Torni compoziţia într-o caserolă pe care o introduci în congelator, peste noapte. O serveşti cu mentă proaspătă şi felii de piersici.

FOTO: Shutterstock