Vezi ce dezvăluie despre tine îngheţata preferată!

Știai că gustarea pe care o alegi poate spune multe despre tine? Oamenii de știință au numit studiul preferințelor alimentare hedonism alimentar. Există o oarecare corelație între alimentele care îți plac și personalitatea ta. Trebuie doar să verifici dacă se aplică din punctul tău de vedere.

inghetata foto shutterstock

Dacă vrei să cunoşti mai bine o persoană, poți încerca să observi ce tip de mâncare consumă cu plăcere. Potrivit cercetărilor, gustarea preferată a unei persoane este poarta către sufletul său, o modalitate de a afla mai multe despre acea persoană fără a fi nevoie să întrebi. Ești curios să vezi ce spune gustarea ta preferată despre tine și prietenii tăi? Descoperă în cele ce urmează!

Ce spune despre tine preferinţa pentru un anumit tip de îngheţată

Cei care aleg mai des îngheţată de vanilie sunt idealişti, impulsivi, îşi asumă riscuri. Conform studiilor efectuate de neurologul Dr. Alan Hirsch, fondatorul Fundației pentru Cercetare și Tratamentul Mirosului și Gustului, iubitorii de vanilie sunt expresivi emoțional și au succes în relațiile personale. Hirsch a folosit rezultatele unor teste psihiatrice pentru a face corelații, explicând că aceeași parte a creierului, mai precis lobul limbic, este responsabilă pentru trăsăturile de personalitate, dar și pentru preferințele alimentare. A observat că gustul pentru un anumit tip de înghețată este stabilit în timpul copilăriei și rămâne constant pe tot parcursul vieții.

Dacă ești plin de viață, dramatic, probabil că alegi adesea înghețata de cafea sau de ciocolată. Nu-ţi faci griji pentru viitor și te bucuri de prezent, de plăcerea momentului. În cuplu, ai nevoie de stimulare constantă.

Preferi îngheţata de căpșuni? Este posibil să fii tolerant, loial și introvertit. Cercetările au mai arătat şi că fanii aromelor fructate sunt atenţi şi logici.

Preferinţa pentru îngheţata cu mentă indică în cele mai multe cazuri ambiție, încredere în sine, dar şi tendinţa spre contre sau mici certuri cu ceilalţi.

Vezi şi: Ce trebuie să ştii despre îngheţată. Cum citeşti eticheta şi ce sortiment să alegi ca să eviţi îngheţata cu substanţe toxice

Floricelele de porumb indică un extrovertit

Dacă alegi floricele de porumb la gustări sau în serile de film, probabil că eşti extrovertit, îţi place să fii în centrul atenției. Energia ta este contagioasă și eşti o persoană foarte amuzantă. Uneori, poți fi perceput ca fiind exagerat sau că vorbeşti prea mult, acaparând discuţiile. Ești foarte amabil și te înțelegi bine cu aproape toată lumea.

Preferinţa pentru dulciuri arată că eşti un om pozitiv

Îți plac bomboanele, dulciurile în general? Atunci ești jucăuș, curajos și plin de viaţă. Îți place să faci oamenii să râdă, dar ştii să fii şi serios când este nevoie. Râsul tău este contagios. De obicei, ești amabil, însă poți să te superi când nu eşti luat în serios. Nu fugi de provocări sau de mai multă muncă la serviciu. Reuşeşti să echilibrezi serviciul cu timpul pentru relaxare.

Vezi şi: Preferi cafeaua neagră sau cu lapte? Ce spune despre personalitatea ta modul în care îţi bei cafeaua

Alegi fructele la gustări? Eşti un prieten de încredere

Cei pasionaţi de gustări cu fructe sunt generoşi, au grijă de cei din jurul lor, ba chiar au grijă ca şi ceilalţi să-şi primească doza zilnică de fructe. Ai mulți prieteni și o familie numeroasă. Poți purta o conversație cu oricine ore în șir. Gândeşti pozitiv și-i înveselești pe cei dragi. De altfel, eşti un prieten fidel căruia i se pot încredinţa multe secrete.

FOTO: Shutterstock