Kebap de miel, alternativă la preparatele clasice la grătar
Zilele calde de vară îţi dau ocazia revederii cu prietenii la un grătar. Ca alternativă la clasicii mici sau la carnea de pasăre, oferă-le un kebap de miel alături de legume la alegere.
Nu este nevoie să cumperi kebap, când îl poţi prepara în propria bucătărie. Îţi arătăm cum să faci unul delicios, pe care poţi să-l serveşti cu lipii, ceapă şi roşii sau cu sos de iaurt, cuşcuş, cartofi fierţi, după cum preferi.
Reţeta originală de kebap indica tăierea cărnii cubuleţe sau tocarea acesteia şi prepararea sub formă de chiftele, în amestec cu nuci şi condimente. Carnea este de obicei marinată în ulei de măsline și suc de lămâie, cu diferite condimente, usturoi, ardei iute, boia de ardei afumată. Se foloseau şi legume precum cartofii, roşiile, vinetele sau ceapa. Alege reţeta propusă de noi sau orice altă combinaţie îţi este pe plac ţie sau celor dragi.
Ingrediente pentru trei porţii
600 g carne de miel tocată
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
boia de ardei dulce
ghimbir uscat
coriandru
40 ml ulei de măsline
Vezi şi: Kebab de pui la farfurie, reţeta turcească
Cum să faci kebap
Pasezi ceapa cu cățeii de usturoi și le amesteci cu carnea de miel tocată.
Adaugi uleiul de măsline, coriandru, boia de ardei dulce și ghimbir uscat, după gust.
Te-ar mai putea interesa: Reţetă rapidă: pește pe grătar. Menţine sănătatea inimii şi creierului
Formezi kebapul cu mâna umedă și-l așezi pe bețele de frigărui. Le rumenești pe ambele părți și le servești, dacă vrei, cu lipii, ceapă roșie și semințe de rodie.
FOTO: Shutterstock