Minitorturi cu cremă de ciocolată, un desert savuros
Un desert savuros, preparat dintr-o combinaţie delicioasă de ingrediente, în care ciocolata deţine rolul principal.
Ingrediente:
Pentru blat
6 ouă
200 g zahăr
20 g cacao
150 g făină
1 linguriţă praf de copt
30 g unt, pentru uns tava
Pentru cremă
200 g zahăr pudră
200 g unt
100 g ciocolată neagră menaj
75 ml frişcă lichidă
20 ml lichior Amaretto
Pentru sirop
50 ml apă
50 g zahăr
Pentru glazură
100 g ciocolată
50 g zahăr
50 g unt
Pasul 1
Într-un vas, amesteci ouăle cu zahărul şi le baţi spumă. Torni în ploaie făina combinată cu praful de copt şi cu cacaua şi omogenizezi. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată şi o laşi la cuptorul preîncălzit 35 de minute.
Pasul 2
Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Mixezi untul moale cu zahărul pudră, adaugi ciocolata topită, frişca lichidă şi omogenizezi. Torni lichiorul şi amesteci. Dai crema la rece până la asamblare. Pentru sirop, dizolvi zahărul în apă, la foc mic, şi îl laşi la răcit.
Pasul 3
După ce blatul s-a răcit, îl decupezi cerculeţe cu ajutorul unui pahar.
Însiropezi fiecare cerculeţ, întinzi crema şi aşezi celălalt cerculeţ însiropat deasupra. Le pui pe un platou şi le dai la rece aproximativ o oră.
Pasul 4
Pentru a prepara glazura, rupi ciocolata bucăţi şi o amesteci cu zahărul şi cu untul. Ţii ingredientele pe foc până se omogenizează şi capătă o textură cremoasă. O dai la rece, apoi o torni peste minitorturi.