Pâine cu usturoi, ierburi aromatice şi unt. Idee de a refolosi pâinea mai veche

Când se întâmplă să iei mai multă pâine şi să se învechească, această reţetă simplă de pâine cu usturoi și unt este perfectă pentru orice masă, inclusiv când ai oaspeţi la prânz.

image

Probabil ştii deja că pentru noi, românii, mâncăm multă pâine. O analiză realizată recent de supermarketul online Sezamo a arătat că trei din patru coșuri de cumpărături includ cel puțin un produs de panificație. Conform aceleaşi analize, se vând peste cinci tone de pâine, în medie, cel mai cumpărat produs din această categorie fiind ciabatta, urmată de chifla Kaiser albă, pâinea Durum, chifla hamburger gourmet și demi-bagheta french. Aşadar, este un aliment preferat pe care mulţi îl mănâncă la fiecare masă.

Cum pâinea proaspătă este extraordinar de bună, ai putea s-o foloseşti pe cea veche pentru preparate simple şi gustoase. În acest fel, vei consuma fiecare bucăţică și vei obține un fel de mâncare complet nou. Pâinea cu usturoi și unt este aromată, pe gustul tuturor. Este practică şi atunci când ai oaspeți la masa de prânz. Cu siguranţă, toţi se vor bucura de ea.

Ingrediente pentru pâine cu usturoi

1 franzelă 

200 g mozzarella rasă 

100 g unt 

3 căței de usturoi 

1 praf de sare 

ierburi aromatice, la alegere

pătrunjel  

Te-ar mai putea interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci pâine în fiecare zi?

Cum să faci pâine cu usturoi

Încingi cuptorul la 180 °C. Topești untul și-l amesteci cu cățeii de usturoi pisați și sarea. Tai pâinea pe lungime și pe lățime, însă fără să separi bucățile. Torni cu o lingură unt topit în fiecare tăietură, astfel încât să îmbibi cât mai bine pâinea în unt.  

Vezi și: VIDEO Cum să prepari pâinea care nu îngraşă. Principiile Psiho-Dietei

Tragi ușor cu degetele de fiecare tăietură și pui mozzarella rasă, amestecată cu pătrunjel tocat şi ierburi aromatice, astfel încât să umpli pâinea cu brânză. Înfășori pâinea în folie de aluminiu și o dai la cuptor, 20 de minute. O servești caldă. 

FOTO: Shutterstock