Pateuri cu spanac, numai bune pentru cei care ocolesc verdeţurile

Ce zici de o gustare delicioasă? Aceste pateuri de foitaj cu brânză şi spanac se fac în cel mai scurt timp și sunt perfecte pentru cei care mănâncă spanac mai rar.

image

Pregătirea acestor pateuri cu spanac este foarte uşoară. Te poţi convinge din cele de mai jos! Călești ceapa, înăbuși spanacul, adaugi brânza, apoi întinzi aluatul foitaj şi formezi pateurile. Rămâne doar să le pui la copt.

Despre spanac trebuie să ştii că îţi aduce un plus de vitamine, care stimulează creşterea firelor de păr în timp ce le redă strălucirea. Complexul de vitamine B, inclusiv B1, B2, B3, B6 şi biotina, se găseşte în spanac. În plus, vitamine B12 asigură transportul oxigenului la nivelul rădăcinei firului de păr. Astfel, aceste vitamine susţin creşterea părului sănătos şi frumos.

Ingrediente pentru trei porţii

1 foaie aluat foietaj

500 g spanac

1 ceapă

30 ml ulei

100 ml suc de roșii

100 g brânză telemea

1 ou

Vezi şi: Idee de preparat săţios şi rapid: paste cu pui și sos de spanac

Cum să faci pateuri cu spanac

Încingi uleiul și călești ceapa tocată până devine sticloasă, apoi adaugi spanacul și-l înăbuși împreună cu sucul de roșii, până s-a evaporat zeama lăsată. După ce s-a înmuiat, îl dai deoparte și-l amesteci cu telemeaua rasă.

Te-ar mai putea interesa: Piept de pui umplut cu spanac. Bun în dieta de slăbit, te remineralizează şi alungă oboseala

Tai aluatul în pătrate și pui la mijloc câte una-doi linguri de umplutură. Împăturești în jumătate foietajul și lipești bine marginile.

Ungi triunghiurile cu oul bătut și le dai la cuptor la 180 °C, o jumătate de oră.

FOTO: Shutterstock