Idee pentru masa de prânz: lasagna cu spanac şi cremă de brânză

Această lasagna cu spanac este o opţiune pefectă pentru o masă în familie. O prepari într-un timp relativ scurt şi este săţioasă, chiar dacă nu conţine carne.

image

În cele de mai jos, găseşti o rețetă ușoară de lasagna cu spanac. Umplutura o poţi prepara şi în avans, urmând să asamblezi lasagna şi s-o dai la copt oricând ai nevoie. Amestecul de parmezan şi cremă de brânză menţin umplutura  cremoasă.

Dacă nu ai spanac la îndemână, profită să foloseşti legume gătite care ţi-au rămas de la alte preparate, cum ar fi dovleceii la grătar sau ciupercile sotate. În caz că vrei să pui, totuşi spanac, trebuie să ştii că, prin sotare, va căpăta o aromă mai plăcută, în timp ce tocarea sau trecerea acestuia printr-un blender îţi permite să-l încorporezi mai uşor în compoziţia de umplutură.

Ingrediente pentru cinci porţii

Pentru sosul bechamel:

500 ml lapte

50 g unt

50 g făină

sare

nucșoară

Pentru umplutură:

1 pachet foi de lasagna

500 g spanac proaspăt

250 g cremă de brânză

200 g parmezan

50 g cașcaval

1 ardei

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă grecească de spanac şi brânză feta

Cum să faci lasagna cu spanac

Pentru sos, topești untul într-o cratiță, adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe. Când capătă o nuanță ușor aurie, torni laptele și condimentezi cu sare și nucșoară, după gust. Când s-a îngroșat sosul, îl dai deoparte.

Pentru umplutură, sotezi cinci minute spanacul în apă cu sare, apoi îl scurgi și după ce s-a răcorit, îl storci în mână.

Pui spanacul în blender cu parmezanul, brânza, ardeiul, sare și piper, după gust. Prepari foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj și le pui într-o tavă tapetată.

Vezi şi: Piept de pui umplut cu spanac. Bun în dieta de slăbit, te remineralizează şi alungă oboseala

Pui peste primul strat de foi o treime din umplutură, apoi un strat de sos Bechamel, din nou foi de lasagna și continui până când termini ingredientele, deasupra fiind un strat de foi.

Bagi lasagna la cuptor, la 180 °C, pentru o jumătate de oră, apoi scoți tava și razi cașcavalul. Mai bagi la cuptor alte 5-10 minute, până se topește cașcavalul.

FOTO: Shutterstock