Preparat rapid, pentru cină. Ciorbă de cartofi cu bacon
Această ciorbă cu bacon şi cartofi este bogată și cremoasă. Va satisface chiar și pe cei mai exigenţi, chiar dacă nu necesită mult efort din partea ta şi nici mult timp!
Când ai nevoie de o reţetă rapidă de ciorbă, o poţi pune la încercare pe aceasta cu bacon şi legume. Este suficient de rapidă pentru cinele din timpul săptămânii. Majoritatea ingredientelor sunt la îndemâna ta. Probabil le ai deja în cămară şi frigider. Dacă vrei să diversifici reţeta de mai jos, poţi adăuga rondele de praz, brânză cheddar, felii de cârnați, roşii uscate, busuioc, măsline.
Ingrediente pentru patru porţii
200 g bacon
5 cartofi
2 morcovi
½ țelină
1 ceapă
3 roșii
1 ardei
150 ml smântână
400 ml borș crud
pătrunjel
sare
Te-ar mai putea interesa: Cum se face cea mai bună ciorbă tradiţională de Peşte. Ce specii se folosesc, ce secret au gospodinele din Delta Dunării
Mod de preparare
Toci baconul și-l pui într-o cratiță pe foc mic până când se rumenește, apoi îl scoți și-l așezi pe o farfurie cu șervete de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Pui în grăsimea lăsată ceapa tocată și o lași la rumenit până devine sticloasă, apoi adaugi morcovii și țelina tocate, cartofii tăiați cubulețe și torni apă cât să umpli pe trei sferturi oala. Acoperi și lași să fiarbă până încep să se înmoaie legumele.
Adaugi apoi roșiile descojite, mărunțite și ardeiul tocat. Acoperi și fierbi până se înmoaie legumele.
Vezi şi: Ciorbă de roşii
Torni smântâna și borșul crud, condimentezi cu sare, după gust, și mai lași să dea câteva clocote. Servești ciorba cu baconul rumenit și pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock