Pont pentru masa de sărbători. Tort sărat cu somon afumat
În perioada de pregătire pentru masa de Revelion, îţi propunem o reţetă de tort sărat cu somon afumat, porumb, jambon, orez.
Ştiai că somonul este sursă bogată de acizi graşi Omega-3, substanţe nutritive care scad nivelul de trigliceride prin reducerea nivelurilor de colesterol rău? Pe lângă acizii graşi Omega-3, somonul conţine şi o cantitate mare de proteine. Proteinele sunt greu de digerat şi, prin urmare, oferă săţietate pentru o durată mai lungă, făcându-te să mănânci mai puţin. Acizii graşi Omega-3 stimulează metabolismul, suprimă apetitul şi reduc depunerea de grăsime prin creşterea oxidării acidului gras. Aşadar, te poţi menţine în formă prin consumul de somon, mai ales dacă este bine gătit. Ai o mulţime de motive să-l incluzi şi în meniul de sărbători!
Ingrediente pentru patru porţii
150 g orez basmati
150 g somon afumat
1 cutie mică porumb dulce
2 avocado
200 g creveți
3-4 ridichi
3 felii jambon afumat
mentă proaspătă, opțional
sare
20 ml ulei
10 g unt
Te-ar mai putea interesa: Trucuri pentru cea mai bună piftie: ce carne se pune, cât se fierbe, cum se filtrează lichidul
Mod de preparare
Fierbi orezul în apă cu sare, având grijă ca boabele să nu se lipească unele de altele. După ce s-a înmuiat orezul, îl dai deoparte și-l lași la răcit. Dacă mai are apă, o scurgi.
Încingi uleiul în tigaie cu untul, pui creveții, îi condimenetzi cu sare și-i lași cinci-șase minute, până își schimbă culoarea și devin ușor roz. Toci somonul afumat și scurgi porumbul din conservă. Pui într-o formă de tort, cu inel detașabil, somonul tocat și-l nivelezi.
Vezi și: Salată de pui cu cartofi
Pui jumătate din cantitatea de orez, apoi pulpa de avocado tăiată cubulețe și, dacă vrei, frunze de mentă. Pui creveții, apoi restul de orez, pe care-l nivelezi. Decorezi cu felii de ridichi și cu jambon rulat.
FOTO: Shutterstock