Prăjitură cu zmeură, caramel şi migdale, deliciul petrecerilor de vară
Migdalele au o dulceață ușoară, iar textura lor untoasă le face adaosul perfect în orice desert. De aceea, îţi propunem această prăjitură cu zmeură, caramel şi migdale.
Migdalele dulci oferă o notă de nucă deserturilor. Au în compoziţie vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina E, calciu, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, seleniu, grăsimi mononesaturate. Dacă vrei să iasă în evidenţă, vei avea nevoie de extract de migdale. Această prăjitură cu zmeură delicioasă este şi puţin untoasă, şi crocantă, dulce. Stratul de zmeură are o aromă intensă, de neuitat și oferă o culoare superbă în orice preparat dulce.
Ingredinte:
225 g unt
200 g zahăr
4 ouă
1 ½ linguriță esenţă de migdale
300 g făină
¼ linguriţă sare
300 g zmeură
Pentru glazură:
200 g zahăr
80 ml apă
250 g smântână
90 g unt
150 g fulgi de migdale
Te-ar mai putea interesa: Prăjitură pufoasă cu zmeură, răcoroasă şi uşoară
Mod de preparare
Mixezi untul moale cu zahărul, ouăle, adăugate pe rând. La final, încorporezi esenţa de migdale, făina şi sarea până obţii un aluat lipicios. Adaugi zmeura şi o înglobezi în aluat. La final, transferi aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată pe care o introduci în cuptor până când aluatul se rumeneşte.
Vezi şi: Desert uşor, de vară. Prăjitură cu gem de zmeură
Pentru glazură, combini zahărul și apa şi le pui pe foc mediu, amestecând continuu până la dizolvarea zahărului. Pe foc mare, laşi să se formeze caramelul fără a amesteca. Dai deoparte şi adaugi untul, apoi fulgii de migdale. Omogenizezi şi torni glazura peste prăjitură.
FOTO: Shutterstock