Prăjitură cu zmeură, caramel şi migdale, deliciul petrecerilor de vară

Migdalele au o dulceață ușoară, iar textura lor untoasă le face adaosul perfect în orice desert. De aceea, îţi propunem această prăjitură cu zmeură, caramel şi migdale.

image

Migdalele dulci oferă o notă de nucă deserturilor. Au în compoziţie vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina E, calciu, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, seleniu, grăsimi mononesaturate. Dacă vrei să iasă în evidenţă, vei avea nevoie de extract de migdale. Această prăjitură cu zmeură delicioasă este şi puţin untoasă, şi crocantă, dulce. Stratul de zmeură are o aromă intensă, de neuitat și oferă o culoare superbă în orice preparat dulce.

Ingredinte:

225 g unt

200 g zahăr

4 ouă

1 ½ linguriță esenţă de migdale

300 g făină

¼ linguriţă sare

300 g zmeură

Pentru glazură:

200 g zahăr

80 ml apă

250 g smântână

90 g unt

150 g fulgi de migdale

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură pufoasă cu zmeură, răcoroasă şi uşoară

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu zahărul, ouăle, adăugate pe rând. La final, încorporezi esenţa de migdale, făina şi sarea până obţii un aluat lipicios. Adaugi zmeura şi o înglobezi în aluat. La final, transferi aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată pe care o introduci în cuptor până când aluatul se rumeneşte.

Vezi şi: Desert uşor, de vară. Prăjitură cu gem de zmeură

Pentru glazură, combini zahărul și apa şi le pui pe foc mediu, amestecând continuu până la dizolvarea zahărului. Pe foc mare, laşi să se formeze caramelul fără a amesteca. Dai deoparte şi adaugi untul, apoi fulgii de migdale. Omogenizezi şi torni glazura peste prăjitură.

FOTO: Shutterstock



Recente