Prăjitură Malaga cu ciocolată albă şi banane

Un desert pe cât de aspectuos, pe atât de savuros, prăjitura Malaga poate fi ceea ce cauţi pentru a-ţi surprinde prietenii sau pentru sărbătorirea unei aniversări.

image

Prăjitura Malaga este o delicatesă pe care fiecare iubitor de dulciuri o va aprecia cu siguranţă. Dacă avi banane și ciocolată în casă, aceasta ar putea fi cea mai bună rețetă de desert pe care o poți face. Acest desert este o prăjitură faimoasă servită în cafenelele turcești alături de cafea sau ceai. Îți arătăm cum o poți replica fără mare efort acasă de la zero!

Ingrediente 10-12 porţi

2 ouă

100 g zahăr

60 ml ulei

120 ml lapte

120 g făină

3 linguri amidon de porumb

3 linguri cacao

2 linguri praf de copt

ulei vegetal pentru a unge tigaia

Pentru budinca de vanilie:

1 gălbenuş

6 linguri de zahăr

1 lingură amidon de porumb

75 g făină

1 linguriţă esenţă de vanilie

600 ml lapte

1 lingură unt

Pentru ganache:

250 g ciocolată albă

100 g smântână pentru frişcă

10-12 banane mici

50 g alune de pădure

Te-ar mai putea interesa: Triunghi de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Cea mai simplă rețetă!

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu zahărul, adaugi uleiul şi jumătate din cantitatea de lapte. Separat, amesteci făina cu amidonul de porumb, cacaua şi praful de copt. Le cerni pe toate peste compoziţia de ou şi mixezi.

Tapetezi o tavă dreptunghiulară, torni compoziţia în aceasta şi o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute.

Până se coace blatul, prepari crema de budincă. Amesteci gălbenuşul cu zahărul, amidonul de porumb şi făina. Treptat, adaugi laptele, esenţa de vanilie şi combini ingredientele cu telul. Aşezi compoziţia pe foc mic şi amesteci constant până când se îngroaşă. La final, înglobezi şi untul. Laşi budinca să se răcească bine.

Înţepi blatul copt şi răcorit, apoi îl hidratezi cu laptele rămas de la prepararea blatului. Pentru ganache, combini pe baie de aburi 200 de grame de ciocolată şi smântâna pentru frişcă.

Vezi şi: Desert pentru începători. Salam de biscuiţi cu rahat şi banane

Întinzi crema de budincă peste blat şi nivelezi. Descojeşti bananele şi le aşezi peste budincă, pe lăţimea tăvii, pe verticală, două câte două, păstrând distanţă între ele. Adaugi o linguriţă de unt în ganache, amesteci şi începi să acoperi bananele, inclusiv zonele din jurul lor. Mărunţeşti alunele de pădure şi le presari printre banane. Pentru decor, topeşti pe baie de aburi restul de ciocolată albă, într-un vas mic şi ornezi cu ajutorul unei linguri. Dai prăjitura la frigider două-trei ore, apoi porţionezi.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png