Prăjitură Malaga cu ciocolată albă şi banane

Un desert pe cât de aspectuos, pe atât de savuros, prăjitura Malaga poate fi ceea ce cauţi pentru a-ţi surprinde prietenii sau pentru sărbătorirea unei aniversări.

image

Prăjitura Malaga este o delicatesă pe care fiecare iubitor de dulciuri o va aprecia cu siguranţă. Dacă avi banane și ciocolată în casă, aceasta ar putea fi cea mai bună rețetă de desert pe care o poți face. Acest desert este o prăjitură faimoasă servită în cafenelele turcești alături de cafea sau ceai. Îți arătăm cum o poți replica fără mare efort acasă de la zero!

Ingrediente 10-12 porţi

2 ouă

100 g zahăr

60 ml ulei

120 ml lapte

120 g făină

3 linguri amidon de porumb

3 linguri cacao

2 linguri praf de copt

ulei vegetal pentru a unge tigaia

Pentru budinca de vanilie:

1 gălbenuş

6 linguri de zahăr

1 lingură amidon de porumb

75 g făină

1 linguriţă esenţă de vanilie

600 ml lapte

1 lingură unt

Pentru ganache:

250 g ciocolată albă

100 g smântână pentru frişcă

10-12 banane mici

50 g alune de pădure

Te-ar mai putea interesa: Triunghi de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Cea mai simplă rețetă!

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu zahărul, adaugi uleiul şi jumătate din cantitatea de lapte. Separat, amesteci făina cu amidonul de porumb, cacaua şi praful de copt. Le cerni pe toate peste compoziţia de ou şi mixezi.

Tapetezi o tavă dreptunghiulară, torni compoziţia în aceasta şi o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute.

Până se coace blatul, prepari crema de budincă. Amesteci gălbenuşul cu zahărul, amidonul de porumb şi făina. Treptat, adaugi laptele, esenţa de vanilie şi combini ingredientele cu telul. Aşezi compoziţia pe foc mic şi amesteci constant până când se îngroaşă. La final, înglobezi şi untul. Laşi budinca să se răcească bine.

Înţepi blatul copt şi răcorit, apoi îl hidratezi cu laptele rămas de la prepararea blatului. Pentru ganache, combini pe baie de aburi 200 de grame de ciocolată şi smântâna pentru frişcă.

Vezi şi: Desert pentru începători. Salam de biscuiţi cu rahat şi banane

Întinzi crema de budincă peste blat şi nivelezi. Descojeşti bananele şi le aşezi peste budincă, pe lăţimea tăvii, pe verticală, două câte două, păstrând distanţă între ele. Adaugi o linguriţă de unt în ganache, amesteci şi începi să acoperi bananele, inclusiv zonele din jurul lor. Mărunţeşti alunele de pădure şi le presari printre banane. Pentru decor, topeşti pe baie de aburi restul de ciocolată albă, într-un vas mic şi ornezi cu ajutorul unei linguri. Dai prăjitura la frigider două-trei ore, apoi porţionezi.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg