Prăjitură Malaga cu ciocolată albă şi banane
Un desert pe cât de aspectuos, pe atât de savuros, prăjitura Malaga poate fi ceea ce cauţi pentru a-ţi surprinde prietenii sau pentru sărbătorirea unei aniversări.

Prăjitura Malaga este o delicatesă pe care fiecare iubitor de dulciuri o va aprecia cu siguranţă. Dacă avi banane și ciocolată în casă, aceasta ar putea fi cea mai bună rețetă de desert pe care o poți face. Acest desert este o prăjitură faimoasă servită în cafenelele turcești alături de cafea sau ceai. Îți arătăm cum o poți replica fără mare efort acasă de la zero!
Ingrediente 10-12 porţi
2 ouă
100 g zahăr
60 ml ulei
120 ml lapte
120 g făină
3 linguri amidon de porumb
3 linguri cacao
2 linguri praf de copt
ulei vegetal pentru a unge tigaia
Pentru budinca de vanilie:
1 gălbenuş
6 linguri de zahăr
1 lingură amidon de porumb
75 g făină
1 linguriţă esenţă de vanilie
600 ml lapte
1 lingură unt
Pentru ganache:
250 g ciocolată albă
100 g smântână pentru frişcă
10-12 banane mici
50 g alune de pădure
Te-ar mai putea interesa: Triunghi de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Cea mai simplă rețetă!
Mod de preparare
Mixezi ouăle cu zahărul, adaugi uleiul şi jumătate din cantitatea de lapte. Separat, amesteci făina cu amidonul de porumb, cacaua şi praful de copt. Le cerni pe toate peste compoziţia de ou şi mixezi.
Tapetezi o tavă dreptunghiulară, torni compoziţia în aceasta şi o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute.
Până se coace blatul, prepari crema de budincă. Amesteci gălbenuşul cu zahărul, amidonul de porumb şi făina. Treptat, adaugi laptele, esenţa de vanilie şi combini ingredientele cu telul. Aşezi compoziţia pe foc mic şi amesteci constant până când se îngroaşă. La final, înglobezi şi untul. Laşi budinca să se răcească bine.
Înţepi blatul copt şi răcorit, apoi îl hidratezi cu laptele rămas de la prepararea blatului. Pentru ganache, combini pe baie de aburi 200 de grame de ciocolată şi smântâna pentru frişcă.
Vezi şi: Desert pentru începători. Salam de biscuiţi cu rahat şi banane
Întinzi crema de budincă peste blat şi nivelezi. Descojeşti bananele şi le aşezi peste budincă, pe lăţimea tăvii, pe verticală, două câte două, păstrând distanţă între ele. Adaugi o linguriţă de unt în ganache, amesteci şi începi să acoperi bananele, inclusiv zonele din jurul lor. Mărunţeşti alunele de pădure şi le presari printre banane. Pentru decor, topeşti pe baie de aburi restul de ciocolată albă, într-un vas mic şi ornezi cu ajutorul unei linguri. Dai prăjitura la frigider două-trei ore, apoi porţionezi.
FOTO: Shutterstock