Prăjitură Malaga cu ciocolată albă şi banane

Un desert pe cât de aspectuos, pe atât de savuros, prăjitura Malaga poate fi ceea ce cauţi pentru a-ţi surprinde prietenii sau pentru sărbătorirea unei aniversări.

image

Prăjitura Malaga este o delicatesă pe care fiecare iubitor de dulciuri o va aprecia cu siguranţă. Dacă avi banane și ciocolată în casă, aceasta ar putea fi cea mai bună rețetă de desert pe care o poți face. Acest desert este o prăjitură faimoasă servită în cafenelele turcești alături de cafea sau ceai. Îți arătăm cum o poți replica fără mare efort acasă de la zero!

Ingrediente 10-12 porţi

2 ouă

100 g zahăr

60 ml ulei

120 ml lapte

120 g făină

3 linguri amidon de porumb

3 linguri cacao

2 linguri praf de copt

ulei vegetal pentru a unge tigaia

Pentru budinca de vanilie:

1 gălbenuş

6 linguri de zahăr

1 lingură amidon de porumb

75 g făină

1 linguriţă esenţă de vanilie

600 ml lapte

1 lingură unt

Pentru ganache:

250 g ciocolată albă

100 g smântână pentru frişcă

10-12 banane mici

50 g alune de pădure

Te-ar mai putea interesa: Triunghi de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Cea mai simplă rețetă!

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu zahărul, adaugi uleiul şi jumătate din cantitatea de lapte. Separat, amesteci făina cu amidonul de porumb, cacaua şi praful de copt. Le cerni pe toate peste compoziţia de ou şi mixezi.

Tapetezi o tavă dreptunghiulară, torni compoziţia în aceasta şi o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute.

Până se coace blatul, prepari crema de budincă. Amesteci gălbenuşul cu zahărul, amidonul de porumb şi făina. Treptat, adaugi laptele, esenţa de vanilie şi combini ingredientele cu telul. Aşezi compoziţia pe foc mic şi amesteci constant până când se îngroaşă. La final, înglobezi şi untul. Laşi budinca să se răcească bine.

Înţepi blatul copt şi răcorit, apoi îl hidratezi cu laptele rămas de la prepararea blatului. Pentru ganache, combini pe baie de aburi 200 de grame de ciocolată şi smântâna pentru frişcă.

Vezi şi: Desert pentru începători. Salam de biscuiţi cu rahat şi banane

Întinzi crema de budincă peste blat şi nivelezi. Descojeşti bananele şi le aşezi peste budincă, pe lăţimea tăvii, pe verticală, două câte două, păstrând distanţă între ele. Adaugi o linguriţă de unt în ganache, amesteci şi începi să acoperi bananele, inclusiv zonele din jurul lor. Mărunţeşti alunele de pădure şi le presari printre banane. Pentru decor, topeşti pe baie de aburi restul de ciocolată albă, într-un vas mic şi ornezi cu ajutorul unei linguri. Dai prăjitura la frigider două-trei ore, apoi porţionezi.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg