Desertul zilei. Rulouri cu cremă de vanilie

Această rețetă de rulouri cu cremă de vanilie va face deliciul celor dragi. Nu este nevoie să mergi la cofetărie pentru a le savura, ci doar să pui în practică intrucţiunile de mai jos!

image

Un răsfăț dulce clasic în cofetării, rulourile cu cremă de vanilie sunt perfecte pentru petreceri, întâlniri de familie sau pur și simplu ca gustări dulci de după-amiază. Vei vedea că gustul lor irezistibil te va împiedica să te oprești doar la unul. Sunt crocante, cu o umplutură delicată de cremă, şi reprezintă o modalitate sigură de a impresiona invitații de la orice petrecere. Această rețetă este un must-have pentru iubitorii de dulciuri. Pentru a scurta timpul de preparare, îţi propunem o variantă cu aluat foitaj pe care trebuie doar să-l tai în fâşii pentru a forma rulourile.

Ingrediente:

400 g aluat foitaj

ulei, pentru uns foile

Pentru umplutură:

1 gălbenuşuri

150 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

250 ml lapte

40 g făină

150 g frişcă

zahăr pudră, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Eclere cu cremă de vanilie

Mod de preparare

Aşezi o foaie de aluat foitaj pe masa lucru pudrată cu făină. Tai aluatul în fâşii late de 1,5 cm. Ungi cu ulei nişte conuri de metal sau unele din carton învelite în folie de aluminiu.

Răsuceşti fiecare fâşie pe câte un con până îl acoperi complet. La final, le aşezi într-o tavă, le acoperi cu folie alimetară şi le dai la frigider, o jumătate de oră.

Le dai la cuptor până se rumenesc. După coacere, le laşi la răcit înainte de a le scoate de pe conuri şi a le umple.

Vezi şi: Inele cu cremă de vanilie şi fructe

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi încorporezi făina. Torni laptele rece şi esenţa de vanilie şi amesteci. Pui vasul pe foc mediu şi continui să amesteci. Când crema începe să se îngroaşe, dai focul mic şi mai ţii cinci minute.

Laşi crema să se răcească şi o dai la frigider două ore. apoi o combini cu frişca. O pui într-un poş şi umpli rulourile. Le ţii la frigider o oră înainte de servire şi le decorezi cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg