Desertul zilei. Rulouri cu cremă de vanilie

Această rețetă de rulouri cu cremă de vanilie va face deliciul celor dragi. Nu este nevoie să mergi la cofetărie pentru a le savura, ci doar să pui în practică intrucţiunile de mai jos!

image

Un răsfăț dulce clasic în cofetării, rulourile cu cremă de vanilie sunt perfecte pentru petreceri, întâlniri de familie sau pur și simplu ca gustări dulci de după-amiază. Vei vedea că gustul lor irezistibil te va împiedica să te oprești doar la unul. Sunt crocante, cu o umplutură delicată de cremă, şi reprezintă o modalitate sigură de a impresiona invitații de la orice petrecere. Această rețetă este un must-have pentru iubitorii de dulciuri. Pentru a scurta timpul de preparare, îţi propunem o variantă cu aluat foitaj pe care trebuie doar să-l tai în fâşii pentru a forma rulourile.

Ingrediente:

400 g aluat foitaj

ulei, pentru uns foile

Pentru umplutură:

1 gălbenuşuri

150 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

250 ml lapte

40 g făină

150 g frişcă

zahăr pudră, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Eclere cu cremă de vanilie

Mod de preparare

Aşezi o foaie de aluat foitaj pe masa lucru pudrată cu făină. Tai aluatul în fâşii late de 1,5 cm. Ungi cu ulei nişte conuri de metal sau unele din carton învelite în folie de aluminiu.

Răsuceşti fiecare fâşie pe câte un con până îl acoperi complet. La final, le aşezi într-o tavă, le acoperi cu folie alimetară şi le dai la frigider, o jumătate de oră.

Le dai la cuptor până se rumenesc. După coacere, le laşi la răcit înainte de a le scoate de pe conuri şi a le umple.

Vezi şi: Inele cu cremă de vanilie şi fructe

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi încorporezi făina. Torni laptele rece şi esenţa de vanilie şi amesteci. Pui vasul pe foc mediu şi continui să amesteci. Când crema începe să se îngroaşe, dai focul mic şi mai ţii cinci minute.

Laşi crema să se răcească şi o dai la frigider două ore. apoi o combini cu frişca. O pui într-un poş şi umpli rulourile. Le ţii la frigider o oră înainte de servire şi le decorezi cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock