Prepară baclava la tine acasă! O reţetă simplă, dar plină de arome

1 82999 original jpg jpeg

Baclavaua turcească este una dintre cele mai iubite prăjituri din lume, aşa că merită să o încerci. Este un desert fin şi aromat, ce pare să necesite multă migală. În realitate însă, bacalavaua se face foarte uşor şi nu ai nevoie de multe ingrediente.

Iată o reţetă uşoară, pe care o poţi face acasă. Iese dulce şi parfumată de îţi lingi degetele de plăcere. 

Ingrediente

  • 500 grame foi de plăcintă subţiri
  • 450 grame de zahăr
  • 200 grame de nuci măcinate (pot fi înlocuite cu alune, caju, fistic sau migdale)
  • 125 grame de unt
  • o lingură cu zeamă de lămâie
  • 50 ml de ulei 

Mod de preparare

Pentru sirop: Puneţi 130 ml de apă într-o oală, adăugaţi zahărul şi amestecaţi până se dizolvă tot zahărul. Aduceţi la fierbere, după care adăugaţi zeama de lămâie şi mai lăsaţi 5 minute să fiarbă. 

Separat, într-o tigaie puneţi la topit untul şi uleiul, cu care veţi unge foile de plăcintă. Într-o tavă, puneţi 3-4 linguri de ulei şi întindeţi pe toată suprafaţa tăcii. Decupaţi foile de plăcintă după forma tăvii. Apoi, aşezaţi 3 foi de plăcintă în tavă, cu grijă să nu se rupă. Peste ele puneţi două linguri de grăsime (untul topit cu ulei) şi întindeţi bine pe toată suprafaţa foilor. Repetaţi operaţiunea la fiecare 3 foi adăugate în tavă. Câng ajungeţi la jumătatea pachetului de foi de plăcintă, adăugaţi nucile măcinate şi puneţi peste foile rămase (nu uitaţi să ungeţi cu grăsime la fiecare trei foi, iar grăsimea trebuie să fie fierbinte). 

Cu un cuţit bine ascuţit, tăiaţi pe lungime şi lăţime foile, sub formă pătrată. Apoi, adăugaţi restul de grăsime rămasă peste prăjitură şi întindeţi bine. Băgaţi la cuptorul preîncălzit şi lăsaţi 25-30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius, până se rumeneşte. 

Se scoate de la cuptor şi se lasă puţin să se răcească, apoi se adaugă, cu ajutorul unui polonic, siropul din zahăr, apă şi zeama de lămâie. Deasupra se presară nuci măcinate. Poftă bună! 

Sursă: csid.ro



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg