Prepară baclava la tine acasă! O reţetă simplă, dar plină de arome

1 82999 original jpg jpeg

Baclavaua turcească este una dintre cele mai iubite prăjituri din lume, aşa că merită să o încerci. Este un desert fin şi aromat, ce pare să necesite multă migală. În realitate însă, bacalavaua se face foarte uşor şi nu ai nevoie de multe ingrediente.

Iată o reţetă uşoară, pe care o poţi face acasă. Iese dulce şi parfumată de îţi lingi degetele de plăcere. 

Ingrediente

  • 500 grame foi de plăcintă subţiri
  • 450 grame de zahăr
  • 200 grame de nuci măcinate (pot fi înlocuite cu alune, caju, fistic sau migdale)
  • 125 grame de unt
  • o lingură cu zeamă de lămâie
  • 50 ml de ulei 

Mod de preparare

Pentru sirop: Puneţi 130 ml de apă într-o oală, adăugaţi zahărul şi amestecaţi până se dizolvă tot zahărul. Aduceţi la fierbere, după care adăugaţi zeama de lămâie şi mai lăsaţi 5 minute să fiarbă. 

Separat, într-o tigaie puneţi la topit untul şi uleiul, cu care veţi unge foile de plăcintă. Într-o tavă, puneţi 3-4 linguri de ulei şi întindeţi pe toată suprafaţa tăcii. Decupaţi foile de plăcintă după forma tăvii. Apoi, aşezaţi 3 foi de plăcintă în tavă, cu grijă să nu se rupă. Peste ele puneţi două linguri de grăsime (untul topit cu ulei) şi întindeţi bine pe toată suprafaţa foilor. Repetaţi operaţiunea la fiecare 3 foi adăugate în tavă. Câng ajungeţi la jumătatea pachetului de foi de plăcintă, adăugaţi nucile măcinate şi puneţi peste foile rămase (nu uitaţi să ungeţi cu grăsime la fiecare trei foi, iar grăsimea trebuie să fie fierbinte). 

Cu un cuţit bine ascuţit, tăiaţi pe lungime şi lăţime foile, sub formă pătrată. Apoi, adăugaţi restul de grăsime rămasă peste prăjitură şi întindeţi bine. Băgaţi la cuptorul preîncălzit şi lăsaţi 25-30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius, până se rumeneşte. 

Se scoate de la cuptor şi se lasă puţin să se răcească, apoi se adaugă, cu ajutorul unui polonic, siropul din zahăr, apă şi zeama de lămâie. Deasupra se presară nuci măcinate. Poftă bună! 

Sursă: csid.ro



Recente

Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg