Răsfăţ dulce. Inele cu cremă de vanilie şi fructe
În zilele libere, când ai mai mult timp pentru gătit, îţi propunem această reţetă de prăjitură cu cremă de vanilie şi zmeură sau fructe la alegerea ta.
Chiar dacă pare să aibă o reţetă complicată, această prăjitură cu cremă de vanilie şi fructe nu este dificilă. Respectă paşii indicaţi pentru a obţine un desert uşor, cu gust deosebit, cum pot avea numai preparatele dulci, de casă, făcute de la zero.
Ingrediente pentru zece bucăţi
500 ml apă
200 g unt
1 linguriţă sare
250 g făină
6 ouă
300 ml smântână pentru frişcă
20 g zahăr pudră
Pentru umplutură:
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
1 plic praf de frişcă
50 g zmeură
zahăr pudră, pentru ornat
Te-ar mai putea interesa: Gogoşele cu frişcă. Vezi câte alte deserturi poţi face cu aluatul acestor gogoşi!
Mod de preparare
Fierbi apa cu untul şi sarea. Când începe să clocotească, pui făina şi amesteci viguros. Aşezi din nou compoziţia pe foc, punând o tablă între flacără şi vas. Amesteci continuu, până când aluatul se dezlipeşte de fundul vasului. Scufunzi vasul într-altul care conţine apă rece şi amesteci constant. Când s-a răcit, adaugi ouăle, pe rând.
Tapetezi o tavă mare. Cu ajutorul unui poş, formezi cercuri în tavă, la distanţă unele faţă de altele, pentru a avea loc să crească de două ori mai mult în timpul coacerii. Introduci tava în cuptorul încins şi o ţii o jumătate de oră. După zece minute, reduci temperatura cuptorului la jumătate, fără a deschide uşa cuptorului. Dacă faci acest lucru în primele 20 de minute, aluatul tinde să se lase.
Vezi şi: Ruladă cu cremă de vanilie şi mandarine
Laşi inelele la răcit înainte de a le tăia pe mijloc şi a le umple. Pentru umplutură, prepari budinca şi frişca conform instrucţiunilor de pe pachet, le amesteci şi le laşi la rece. Aşezi pe un platou baza unui inel copt şi, cu ajutorul unui poş, ornezi din loc în loc, apoi adaugi zmeură. Acoperi cu partea de sus a inelului şi pudrezi cu zahăr.
FOTO: Shutterstock