Reţetă în paşi. Ciorbă cu perișoare ca la mama acasă

Ciorba de perişoare de pui este ușoară și savuroasă. Perişoarele aromate şi suculente reprezintă vedeta. Dacă încă nu ai preparat această ciorbă şi ai vrea să-ţi iasă ca la mama acasă, vezi în cele ce urmează cum se face pas cu pas!

image

Datorită faptului că este şi ușor de făcut, în circa 30 de minute, un bol de ciorbă de perişoare fierbinte este exact ce ai nevoie în zilele mai reci. Bogată în legume aromate, este o alegere excelentă pentru prânz sau cină în lunile din sezonul rece.

Ingrediente pentru patru porţii

400 g carne tocată, amestec vită și porc 

40 g orez 

1 ou 

sare 

piper 

1 ceapă 

1 morcov 

2 cartofi 

400 ml borș crud 

3 l supă de pui, clară 

50 g tăiței 

mărar 

Cum să faci ciorbă de perişoare

image

Pas 1

Cureți ceapa și morcovul, le toci și le pui la fiert în supa de pui. Le lași să fiarbă, la foc mic, un sfert de oră. 

image

Pasul 2

Amesteci carnea cu orezul, oul, sare și piper, după gust. Formezi cu mâna umedă perișoare, pe care le pui în ciorbă. Acoperi și lași să fiarbă până se ridică perișoarele la suprafață. Iei spuma ori de câte ori este nevoie. 

image

Pasul 3

Torni borșul crud, fierbinte, adaugi cartofii tăiați cubulețe și lași totul să fiarbă până se pătrund perișoarele. Adaugi fideaua ruptă și condimentezi ciorba cu sare, după gust. 

image

Pasul 4

Acoperi și mai lași ciorba să fiarbă până se înmoaie fideaua, apoi adaugi mărarul tocat și stingi focul. 

FOTO: Shutterstock