Cele mai bune alimente anti-mahmureală care te ajută să fii din nou în formă şi să te simţi energic
Cei mai mulţi oameni alungă neplăcerile cauzate de nopţile în care au petrecut prea mult cu tradiţionala zeamă de varză sau cu ciorbă acră. Însă specialiştii spun că soluţia stă şi în alte alimente, bogate în vitamine, fibre şi în proteine.
O seară de distracţie se poate transforma într-o amintire neplăcută, în special dacă ţi se întâmplă să consumi băuturi alcoolice, iar stomacul şi capul tău încep să îţi joace feste. Dacă tocmai ai trecut printr-un astfel de episod, natura îţi sare în ajutor cu o serie de alimente pe care medicii le recomandă ca remedii pentru starea de mahmureală. Iată ce trebuie să consumi!
Ouăle consumate la micul-dejun reprezintă o soluţie excelentă anti-mahmureală, deoarece ouăle conţin aminoacizi şi proteine, substanţe care se diminuează în corp odată cu consumul de alcool. Specialiştii recomandă, la micul-dejun 2 ouă fierte sau omletă.
Fulgii de ovăz conţin vitamina B, calciu, magneziu, fier, mai exact substanţe esenţiale care calmează durerile de stomac. De asemenea, fulgii de ovăz sunt uşor de digerat, neutralizează acizii din organism, cresc nivelul glicemiei şi refac rezervele energetice ale organismului.
Bananele combat efectele deshidratante pe care alcoolul le are. Aceste fructe au un conţinut ridicat de potasiu electrolit şi pot ajuta în ameliorarea senzaţiilor de ameţeală şi de greaţă, care apar într-o dimineaţă mahmură. Bonus, banana poate spori nivelul de energie!
Avocado este un alt aliment bogat în potasiu, în special avocado copt este recomandat în astfel de situaţii. Pentru un mic-dejun complet, poţi consuma dimineaţa două felii de pâine cu avocado pasat şi o banană.
Spanacul Pentru că băuturile alcoolice epuizează corpul, consumul de spanac, bogat în folat, poate fi cheia pentru a te simţi mai bine. În plus, spanacul conţine vitamina C, care creşte imunitatea. Poţi alege fie spanac proaspăt, fie spanac congelat, deoarece au aceleaşi beneficii.
Ceaiul de ghimbir cu miere În timp ce băuturile diuretice, precum cafeaua şi ceaiul verde pot deshidrata, ceaiul de ghimbir are efect invers. Ghimbirul calmează durerile de stomac, iar dacă vei adăuga şi o linguriţă de miere în el, fructoza va metaboliza alcoolul existent în organism.
Sursă foto: Shutterstock