Reţeta zilei. Cum să faci Shakshuka rapid
Shakshuka este un fel de mâncare simplu făcut din ouă ușor poșate şi un sos delicios de roșii și ardei gras. Se spune că provine din Tunisia şi că este făcut adesea la micul dejun în multe părți din Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Îl poți servi atât la micul dejun, cât şi la prânz sau cină.
Un fel de mâncare nord-african, shakshuka este preparat din ouă fierte moi, coapte ușor sau fierte într-un sos delicios de roșii și ardei gras. Condimentele pot varia de la o rețetă la alta, dar se pot folosi chimenul şi boiaua de ardei.
Mulți cred că acest fel de mâncare este făcut la micul dejun în stil israelian, deoarece este destul de popular în Tel Aviv, dar aceste ouă în sos de roșii sunt ceva ce veți găsi în multe părți din Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Denumirea preparatului shakshuka provine din arabă şi înseamnă toate amestecate. În Cairo, Egipt, se servesc şi ouă shakshuka picante, cu sau fără carne de vită sau miel, cu pita caldă.
Ingrediente pentru două porţii
30 ml ulei
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
1 ardei
120 g năut din conservă
500 ml roșii tocate
2 ouă
boia de ardei iute
sare
piper
chimen, opțional
pătrunjel
Mod de preparare
Pui în uleiul încins ceapa și ardeiul tocate și lași la călit aproximativ cinci minute. Adaugi usturoiul pisat, roșiile tocate, sare, piper, boia de ardei iute, după gust, și opțional, chimen.
Adaugi năutul scurs și spălat, acoperi și lași să scadă sosul de la roșii. Încingi cuptorul la 180 °C.
Împarți compoziția în două vase, spargi câte un ou și dai shakhuka la cuptor aproximativ opt minute, până se gătesc ouăle. O servești cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock