Tartă cu ouă și mazăre. Aperitiv de primăvară, perfect pentru masa de Paşti

Delicioasă şi colorată, tarta sărată cu mazăre şi ouă este preparatul tipic de primăvară pe care îl poţi include şi în meniul de Paşti, ca aperitiv.

image

Adu pe masa de sărbătoare toate aromele şi culorile primăverii! O bază fărâmicioasă de aluat va cuprinde o umplutură gustoasă din lapte, mozzarella, şuncă şi mazăre la care adaugi ouă. Aşa obţii o tartă savuroasă de Paști care, cu siguranță, te va cuceri atât pe tine, cât și pe oaspeții tăi. Este uşor de preparat, cu succes garantat şi poate fi inclusiv o gustare în zilele de după sărbători.

Dacă vrei să variezi, poţi folosi un amestec de brânză, spanac și ouă de prepeliță, sau somon afumat. Tarta poate fi diferită de fiecare dată. Depinde de tine cum o compui, iar posibilitățile sunt nesfârșite. De pildă, gustul delicat al spanacului se potrivește perfect cu puţin somon afumat pentru un preparat de primăvară rapid și ușor.  

Ingredientele necesare pentru o tartă cu ouă și mazăre

Pentru aluat: 

260 g făină 

1 praf de sare 

150 g unt rece 

75 ml apă 

Pentru umplutură: 

4 ouă fierte 

20 ml ulei 

4 ouă crude 

300 g mazăre congelată 

200 g șuncă 

180 ml lapte 

100 g mozzarella 

10 g muștar 

Te-ar mai putea interesa: Tartă gustoasă cu brânză şi spanac

Cum să prepari tarta cu ouă și mazăre

Amesteci untul tăiat cubulețe cu făina combinată cu sarea, până când compoziția capătă o consistență nisipoasă. Torni apa rece și frămânți până când obții un aluat omogen, care nu se mai ține de degete. Îi dai o formă rotundă, asemănătoare unei bile, îl înfășori în folie și-l dai la rece jumătate de oră. 

Între timp, încingi uleiul în tigaie și călești, șase minute, șunca tăiată cubulețe. O scoți și pui în locul ei mazărea, pe care o călești alte cinci minute. Amesteci laptele cu ouăle, apoi adaugi mozzarella rasă, șunca, mazărea și muștarul. 

Vezi și: Tartă sărată

Scoți aluatul din frigider, întinzi o foaie, pe care o așezi într-o tavă rotundă. Înlături excesul de aluat de pe margini, pui compoziția, și peste ea ouăle fierte, tăiate jumătăți. Dai tava la cuptor, la 170 °C, aproximativ 45 de minute, până se rumenește tarta pe deasupra. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg