Tartă cu ouă și mazăre. Aperitiv de primăvară, perfect pentru masa de Paşti

Delicioasă şi colorată, tarta sărată cu mazăre şi ouă este preparatul tipic de primăvară pe care îl poţi include şi în meniul de Paşti, ca aperitiv.

image

Adu pe masa de sărbătoare toate aromele şi culorile primăverii! O bază fărâmicioasă de aluat va cuprinde o umplutură gustoasă din lapte, mozzarella, şuncă şi mazăre la care adaugi ouă. Aşa obţii o tartă savuroasă de Paști care, cu siguranță, te va cuceri atât pe tine, cât și pe oaspeții tăi. Este uşor de preparat, cu succes garantat şi poate fi inclusiv o gustare în zilele de după sărbători.

Dacă vrei să variezi, poţi folosi un amestec de brânză, spanac și ouă de prepeliță, sau somon afumat. Tarta poate fi diferită de fiecare dată. Depinde de tine cum o compui, iar posibilitățile sunt nesfârșite. De pildă, gustul delicat al spanacului se potrivește perfect cu puţin somon afumat pentru un preparat de primăvară rapid și ușor.  

Ingredientele necesare pentru o tartă cu ouă și mazăre

Pentru aluat: 

260 g făină 

1 praf de sare 

150 g unt rece 

75 ml apă 

Pentru umplutură: 

4 ouă fierte 

20 ml ulei 

4 ouă crude 

300 g mazăre congelată 

200 g șuncă 

180 ml lapte 

100 g mozzarella 

10 g muștar 

Te-ar mai putea interesa: Tartă gustoasă cu brânză şi spanac

Cum să prepari tarta cu ouă și mazăre

Amesteci untul tăiat cubulețe cu făina combinată cu sarea, până când compoziția capătă o consistență nisipoasă. Torni apa rece și frămânți până când obții un aluat omogen, care nu se mai ține de degete. Îi dai o formă rotundă, asemănătoare unei bile, îl înfășori în folie și-l dai la rece jumătate de oră. 

Între timp, încingi uleiul în tigaie și călești, șase minute, șunca tăiată cubulețe. O scoți și pui în locul ei mazărea, pe care o călești alte cinci minute. Amesteci laptele cu ouăle, apoi adaugi mozzarella rasă, șunca, mazărea și muștarul. 

Vezi și: Tartă sărată

Scoți aluatul din frigider, întinzi o foaie, pe care o așezi într-o tavă rotundă. Înlături excesul de aluat de pe margini, pui compoziția, și peste ea ouăle fierte, tăiate jumătăți. Dai tava la cuptor, la 170 °C, aproximativ 45 de minute, până se rumenește tarta pe deasupra. 

FOTO: Shutterstock



Recente

gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg