Reţeta zilei. Supă de legume cu suc de roşii

Vara pare să se prelungească în luna septembrie, aşadar, profită de aceste zile calde şi bucură-te de gustul legumelor, mai ales de cel al roşiilor şi al sucului lor proaspăt!

image

Adu pe masa ta tot ce au mai bun legumele de sezon, într-o supă hrănitoare care se poate consuma şi rece într-o zi de septembrie călduros. Pentru un plus de aromă, adaugă busuioc proaspăt, dafin şi oregano.

Nelipsit din această supă de legume este sucul de roșii, o sursă bună de antioxidanți, cum este licopenul, un pigment vegetal carotenoid care a fost asociat cu beneficii impresionante pentru sănătate. Licopenul protejează celulele de efectele negative ale radicalilor liberi, reducând astfel inflamația din corp.

Ingrediente de ajuns pentru patru porţii

30 ml ulei 

1 ceapă 

1 ardei 

2 cartofi 

2 morcovi 

1 dovlecel 

500 ml suc de roșii 

7-8 roșii cherry 

400 g fasole 

2-3 căței de usturoi 

1-2 frunze dafin 

sare  

piper 

busuioc 

oregano 

Te-ar mai putea interesa: Supă cremă de ardei copţi

Mod de preparare

Încingi uleiul și călești ceapa tocată până când devine sticloasă. Adaugi morcovii curățați și tocați, dovlecelul și ardeiul mărunţiţi. Amesteci aproximativ 10 minute, până când se înmoaie legumele.

Pui cățeii de usturoi curățați și feliați, sucul de roșii, cartofii curățați și tăiați cubulețe. Amesteci și torni apă caldă în funcție de cât de multă supă vrei să faci.

Vezi și: Supă de roșii cu fructe de mare

Adaugi dafin, oregano, busuioc tocat, sare și piper, după gust. Lași să fiarbă până când legumele se pătrund, după aceea pui fasolea din conservă, roșiile feliate, scoți dafinul și mai laşi supa să dea în câteva clocote.

Servești supa rece, cu busuioc proaspăt. 

FOTO: Shutterstock