Desertul zilei. Ruladă cu frişcă şi fructe asortate

Un desert uşor, de vară, această ruladă cu frişcă poate fi o surpriză pentru cei dragi ţie sau pentru copii. Paşii sunt simpli, şi, la final, poţi orna rulada cu fructe pe care le ai la îndemână.

image

Dacă nu mănânci prea des fructe şi nici cei dragi nu le preferă, deserturile cu fructe sunt o variată bună de a le introduce în meniu. Sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente care îţi acoperă necesarul zilnic de vitamine, minerale și antioxidanți. Includerea mai multor fructe la mesele și gustările de peste zi este unul dintre sfaturile nutriţioniştilor când sunt întrebaţi care sunt alegerile alimentare cele mai hrănitoare, care menţin o sănătate generală bună şi o greutate corporală normală.

Fructele joacă un rol important în păstrarea unei sănătăţi mintale bune, a unei inimi puternice. Potrivit Good Housekeeping, cercetările arată că un consum de minimum cinci porții pe zi te ajută să-ţi îmbunătățeşti starea de spirit, să-ţi reduci riscul de boli de inimă, obezitate și diabet de tip 2. De asemenea, îţi asigură o digestie bună, datorită conţinutului de fibre, o imunitate puternică, energie şi o hidratare adecvată, cum au şi un conținut ridicat de apă şi electroliți care reglează fluidele.

Ingrediente pentru opt-zece porţii

4 ouă

80 g zahăr

100 g făină

1 praf de sare

500 ml smântână pentru frişcă

1 plic gelatină transparentă

100 ml zeamă de lămâie

1-2 banane

1-2 kiwi

1 portocală

2 linguri zahăr pudră

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu zmeură, simplă şi gustoasă

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu praful de sare, adaugi zahărul şi gălbenuşurile unul câte unul. Încorporezi făina, cu mişcări uşoare, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată şi laşi la copt un sfert de oră în cuptorul preîncălzit.

După coacere, scoţi blatul pe un prosop umed şi-l rulezi. Pregăteşti gelatina potrivit instrucţiunilor de pe pliculeţ şi mixezi smântâna pentru frişcă cu zahărul pudră. La final, adaugi gelatina, apoi zeama de lămâie.

Vezi şi: Fructe delicioase care te ajută să adormi

Cureţi de coajă fructele şi le tai bucăţele sau felii, după preferinţă. Derulezi cu grijă blatul. Îl acoperi cu o jumătate din compoziţia de frişcă. Din loc în loc, pui fructele tăiate. Rulezi blatul la loc, cu grijă, şi-l îmbraci în frişca rămasă. Introduci rulada la frigider. O ornezi după imaginaţie la servire.

FOTO: Shutterstock