Salată cu grepfruit şi rodie. Reţetă rapidă, pentru un mic-dejun plin de energie

În dimineţile în care simţi nevoia de un plus de energie şi ai nevoie de un mic-dejun rapid, poţi face o salată de grepfrut. Îţi trebuie numai patru-cinci ingrediente şi 5-10 minute pentru a te bucura de o salată gustoasă şi sănătoasă.

image

Mâncat sau consumat zilnic sub formă de suc, grepfrutul ţine sub control insulina prin transformarea zahărului în grăsimi care ne dă energie. În plus, s-a dovedit că grepfrutul accelerează semnificativ metabolismul. Bea dimineaţa un pahar de suc proaspăt de grepfrut sau o salată care conţine acest fruct. Ştiai că grepfrutul este şi o sursă importantă de fibre? Acestea îmbunătăţesc digestia, prevenind astfel indigestia şi constipaţia. Tot grepfrutul îţi furnizează şi energie când te simţi obosit. Sucul de grepfrut şi sucul de lămâie formează o băutură nutritivă şi delicioasă, care ne face să fim mult mai energici. În plus, acest suc este o alternativă sănătoasă la toate băuturile energizante.

O altă sursă excelentă de fibre este rodia. Conţine şi vitaminele B, C şi K, minerale ca fierul, magneziul, fosforul, potasiul şi zincul. Are şi proprietăţi antivirale, antitumorale şi antiinflamatoare. Fiind relativ scăzută în calorii, rodia poate fi adăugată fără griji în salate când vrei să slăbeşti. Dacă te simţi apatic şi lipsit de energie într-o zi, o salată cu rodie îţi poate da o stare de bine. O rodie conţine 40% din doza zilnică de vitamina C necesară pentru un adult. Iată câte motive ai să mănânci mai des salate cu grepfrut şi rodie!

Ingrediente pentru două porţii

1 grepfrut 

½ rodie 

50 g brânză telemea 

150 g frunze rucola 

ulei de măsline 

Te-ar mai putea interesa: Reţetă rapidă, de primăvară. Salată de crudități

Cum să faci salată cu grepfrut

Cureți grepfrutul și rupi pulpa în bucăți. Cureți rodia și-i scoți semințele.

Vezi și: Ai renunţat la carne? Salata cu cartofi n-ar trebui să-ţi lipsească din meniu!

Amesteci fructele cu frunzele de rucola, adaugi brânza sfărâmată și torni ulei de măsline, după gust.

FOTO: Shutterstock