Salată de legume. Care dintre ingrediente te ajută să slăbeşti

Această salată ușoară și răcoritoare este ideală pentru zilele în care doreşti o schimbare a meniului. Mazărea dulce, ridichile crocante, sparanghelul şi brânza de capră sunt principalele atuuri ale unui preparat plin de vitamine şi minerale care îţi dau energie şi susţine slăbirea la început de primăvară. 

image

Trei dintre ingredientele acestei salate nu numai că îţi dau energie sau te protejează de afecţiuni grave, ci te şi ajută să scapi de kilogramele în plus. Este vorba despre mazăre, brânză de capră, sparanghel şi ridichi.

Bogată în proteine, mazărea previne şi poate ţine sub control mai multe boli. Doar o ceaşcă de mazăre conţine 44% din vitamina K, care ajută la asimilare calciului. Totodată, mazărea este o sursă importantă de vitamina B, care ajută la prevenirea osteoporozei. Mazărea favorizează şi scăderea în greutate datorită proteinelor, fibrelor pe care le conţine. Mai mult, niacinul din mazăre contribuie la reducerea producţiei de trigliceride şi a lipoproteinelor cu densitate foarte scăzută. Rezultatatul este un nivel de colesterol mai mic.

Ridichile roşii, de primăvară, reprezintă o excelentă sursă de substanţe nutritive. În plus, sunt recomandate în curele de slăbire, pentru că sunt sărace în calorii şi reduce pofta de mâncare exagerată. Fibrele din compoziţia sa prelungesc senzaţia de saţietate. În plus, ridichile sunt sursă de vitamină C, cu rol antioxidant, şi vitamina B9, necesară reînnoirii celulare.

Vezi şi: Dieta cu ridichi: slăbeşti 5 kg în 7 zile

Pe de altă parte, brânza de capră este bogată în vitamina B12, este recomandată persoanelor care nu se pot concentra sau au stări de anxietate. Având un conţinut mic de grăsimi, poate fi consumată şi la dietă sau dacă suferi de afecţiuni renale şi ale colecistului sau ateroscleroză.

La cele de mai sus, poţi să adaugi sparanghel, care este scăzut în grăsimi şi calorii, dar conţine fibre, ceea ce îl face o alegere optimă când vrei să slăbeşti. Deoarece organismul digeră lent fibrele, te face să uiţi de senzaţia de foame pentru mai mult timp, cu ajutorul sparanghelului.

Ingrediente pentru două porţii

1 legătură sparaghel 

3 ridichi 

100 g mazăre verde fiartă 

100 g mix de salată verde 

1 dovlecel 

50 g brânză de capră 

40 g alune de pădure 

50 g unt 

40 g ulei de floarea-soarelui 

20 ml ulei de măsline 

sare 

Te-ar mai putea interesa: Salată grecească, cea mai sănătoasă reţetă

Mod de preparare

Tai capetele dovlecelului și-l tai fâșii subțiri. Încingi uleiul în tigaie, pui fâșiile de dovlecel, le sărezi, după gust, și le rumenești două-trei minute pe fiecare parte. Îl scoți și pui în loc untul.

Speli sparanghelul și rupi de la fiecare tijă partea lemnoasă. Tot ce trebuie să faci este să îndoi fiecare tijă și ea se va rupe acolo unde este fragedă. Pui în tigaie sparanghelul, îl condimentzi cu sare și-l lași până se rumenește ușor. 

Citeşte şi: Orez cu mazăre şi dovlecei

Amesteci sparanghelul cu dovlecelul, adaugi mazărea, salata verde, ridichile feliate și omogenizezi. Pui deasupra brânza sfărâmată, presari alunele și torni uleiul de măsline. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg