Secretele celor mai bune inele de calamari pane
Fructele de mare, inclusiv calamarii, îţi aduc un plus de vitamina A, Omega-3, acizi grași, seleniu și fier, ceea ce face din preparatul pe care ţi-l propunem azi unul potrivit în sezonul rece.

Calamarii se pot găti în moduri diverse şi niciunul nu este dificil. Pot fi făcuţi la grătar, înăbușiţi fierţi, prăjiţi, puşi în mâncăruri sau aluaturi. Corpul poate fi tăiat în bucăți plate, feliat în inele sau lăsat întreg şi umplut.
Un singur aspect trebuie reținut: calamarii trebuie să fie gătiți fie lent, fie rapid pentru a obține acea textură fragedă, elastică, în caz contrar, s-ar putea să capete una cauciucată. În cele ce urmează, îţi arătăm cum se pot prepara calamarii pane.
Ingrediente pentru două porţii
500 g inele de calamari
50 g făină de porumb
50 g făină de grâu
¼ linguriță praf de copt
sare
piper
100 ml iaurt grecesc
ulei, pentru prăjit
Te-ar mai putea interesa: Supă de fructe de mare
Mod de preparare
Amesteci făina de porumb cu cea de grâu, praful de copt, sare și piper, după gust. Treci inelele de calamari, bine scurse, prin făină, apoi prin iaurtul grecesc, bine amestecat înainte, apoi din nou prin făină.
Vezi și: Salată cu creveți şi avocado
Le prăjești pe ambele părți în uleiul încins, până se rumenesc. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
FOTO: Shutterstock






























