Secretele celor mai buni canneloni umpluți cu carne de porc

Iarna, simţim nevoia să mâncăm mai săţios. Acest preparat cu canneloni, carne de porc şi legume se numără printre cele mai bune alegeri pentru una dintre mesele principale ale zilei!

image

Făcuți din paste în formă de tub, cannelloni sunt de obicei umpluți cu carne, legume sau brânză. Reprezintă un preparat cu paste inventat în 1907, la restaurantul La Favorita din Sorrento, sudul Italiei, de bucătarul Salvatore Coletta. Abia în cel de-al Doilea Război Mondial, când multe familii s-au mutat în Sorrento pentru a scăpa de bombardamentele din Napoli, cannellonii au devenit populari, fiind ceruţi adesea în restaurantele locale și, în cele din urmă, în toată Italia.

Făcuți din paste mari în formă de tub, care pot fi fie netede, fie crestate, cannelloni sunt de obicei umpluți cu carne, legume sau brânză. Acesta este un fel de mâncare cu paste destul de nou, inventat în 1907 la restaurantul La Favorita din Sorrento, sudul Italiei, de bucătarul Salvatore Coletta. Abia la cel de-al Doilea Război Mondial, când multe familii s-au mutat în Sorrento pentru a scăpa de bombardamentele din Napoli, care sunt ușor de perfect și o rețetă ideală pentru a hrăni o mulțime, cannelloni este un fel de mâncare pe care toată lumea îl iubește.

Pentru a te bucura de cei mai buni cannelloni îţi dăm câteva ponturi în cele ce urmează:

- Dacă foloseşti cannelloni uscate, cel mai simplu mod de a le umple este cu o linguriță cu coadă lungă, pentru a împinge umplutura cu uşurinţă şi complet.

- Pentru a umple pastele proaspete, așază pur și simplu umplutura de-a lungul capătului scurt al foii de paste şi rulează, urmând să aşezi cannellonii în tava pentru copt, cu partea finală a ruloului în jos.

- Arderea preparatului poate fi evitată dacă îl acoperi cu folie de aluminiu sau un capac în primele 30 de minute în care se află la cuptor.

- Cannellonii pot fi umpluţi în avans, când ai mai mult timp la dispoziţie, şi introduşi în copt când se apropie ora mesei. Pentru a se găti uniform, pune cannellonii într-un singur strat, fiecare rulou așezat lângă celălalt.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru cannelloni:

12 cannelloni

500 g carne de porc tocată

2 cepe

1 morcov

300 ml suc de roșii

50 ml vin roșu

100 g parmezan ras

30 ml ulei

1 praf de sare

piper

Pentru sosul Bechamel:

300 ml lapte

20 g făină

20 g unt

1 praf de sare

nucșoară

Te-ar mai putea interesa: Reţetă de post. Salată de paste, cu fasole verde

Cum să faci canneloni umpluți

Cureți și toci cepele și morcovul, apoi le călești în uleiul încins până când ceapa devine sticloasă. Pui carnea tocată, condimentezi cu sare și piper, după gust, și o sfărâmi bine pentru a nu rămâne cocoloașe. După ce s-a pătruns, iar apa lăsată s-a evaporat, torni vinul, sosul de roșii și apă cât să o acoperi. Pui deasupra un capac și lași carnea să fiarbă până scade sosul, având grijă să amesteci constant. Dai deoparte și lași la răcorit.

Pentru sosul Bechamel, pui laptele într-o cratiță, împreună cu sare și nucșoară, după gust. Îl lași până se înfierbântă. Separat, topești untul, adaugi făina și amesteci energic. Când aceasta începe să-și schimbe culoarea, torni laptele și amesteci constant până se îngroașă sosul. Îl dai deoparte și-l lași la răcorit.

Te-ar mai putea interesa: Cannelloni cu pui

Prepari pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le umpli cu sosul de carne. Pui într-o tavă un strat de sos Bechamel, apoi așezi cannelloni, unul după altul, din nou sos Bechamel și presari deasupra parmezanul ras. Tai tava la cuptorul încins, la 200°C, 15 minute, apoi mărești temperatura la 240 °C alte cinci minute.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tort de bezea  Sursa foto shutterstock 1717705807 jpg
shutterstock 1926666809 jpg
shutterstock 2182507759 jpg
Paste cu somon si sos pesto  Sursa foto shutterstock 2072087981 jpg
shutterstock 459134560 jpg
shutterstock 1909404049 jpg
shutterstock 2489033395 jpg
shutterstock 2401524207 jpg
b038ea69 ee3f 0217 15a6 d6e5ff90b47d jpg
Tort cu crema de branza, caramel si alune  Sursa foto shutterstock 2174052631 jpg
Bucura te de un zambet perfect cu fatete dentare  Pretul tratamentului un motiv in plus jpg
Activitati care iti reduc varsta biologica  Sursa foto shutterstock 2158025595 jpg
Ciorba de perisoare de curcan  Sursa foto shutterstock 2396590307 jpg
shutterstock 2165596469 jpg
ClickPentruFemei (2) (4) jpg
Tarta cu merisoare si bezea  Sursa foto shutterstock 223955176 jpg
oțet de mere  foto   Shutterstock jpg
Cum maresti eficienta suplimentului de Omega 3 Sursa foto Pixabay  pills 3151089 1280 jpg
Supa de fasole  Sursa foto shutterstock 1036463935 jpg
mănuși  foto   Shutterstock jpg