Secretele celor mai buni canneloni umpluți cu carne de porc

Iarna, simţim nevoia să mâncăm mai săţios. Acest preparat cu canneloni, carne de porc şi legume se numără printre cele mai bune alegeri pentru una dintre mesele principale ale zilei!

image

Făcuți din paste în formă de tub, cannelloni sunt de obicei umpluți cu carne, legume sau brânză. Reprezintă un preparat cu paste inventat în 1907, la restaurantul La Favorita din Sorrento, sudul Italiei, de bucătarul Salvatore Coletta. Abia în cel de-al Doilea Război Mondial, când multe familii s-au mutat în Sorrento pentru a scăpa de bombardamentele din Napoli, cannellonii au devenit populari, fiind ceruţi adesea în restaurantele locale și, în cele din urmă, în toată Italia.

Făcuți din paste mari în formă de tub, care pot fi fie netede, fie crestate, cannelloni sunt de obicei umpluți cu carne, legume sau brânză. Acesta este un fel de mâncare cu paste destul de nou, inventat în 1907 la restaurantul La Favorita din Sorrento, sudul Italiei, de bucătarul Salvatore Coletta. Abia la cel de-al Doilea Război Mondial, când multe familii s-au mutat în Sorrento pentru a scăpa de bombardamentele din Napoli, care sunt ușor de perfect și o rețetă ideală pentru a hrăni o mulțime, cannelloni este un fel de mâncare pe care toată lumea îl iubește.

Pentru a te bucura de cei mai buni cannelloni îţi dăm câteva ponturi în cele ce urmează:

- Dacă foloseşti cannelloni uscate, cel mai simplu mod de a le umple este cu o linguriță cu coadă lungă, pentru a împinge umplutura cu uşurinţă şi complet.

- Pentru a umple pastele proaspete, așază pur și simplu umplutura de-a lungul capătului scurt al foii de paste şi rulează, urmând să aşezi cannellonii în tava pentru copt, cu partea finală a ruloului în jos.

- Arderea preparatului poate fi evitată dacă îl acoperi cu folie de aluminiu sau un capac în primele 30 de minute în care se află la cuptor.

- Cannellonii pot fi umpluţi în avans, când ai mai mult timp la dispoziţie, şi introduşi în copt când se apropie ora mesei. Pentru a se găti uniform, pune cannellonii într-un singur strat, fiecare rulou așezat lângă celălalt.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru cannelloni:

12 cannelloni

500 g carne de porc tocată

2 cepe

1 morcov

300 ml suc de roșii

50 ml vin roșu

100 g parmezan ras

30 ml ulei

1 praf de sare

piper

Pentru sosul Bechamel:

300 ml lapte

20 g făină

20 g unt

1 praf de sare

nucșoară

Te-ar mai putea interesa: Reţetă de post. Salată de paste, cu fasole verde

Cum să faci canneloni umpluți

Cureți și toci cepele și morcovul, apoi le călești în uleiul încins până când ceapa devine sticloasă. Pui carnea tocată, condimentezi cu sare și piper, după gust, și o sfărâmi bine pentru a nu rămâne cocoloașe. După ce s-a pătruns, iar apa lăsată s-a evaporat, torni vinul, sosul de roșii și apă cât să o acoperi. Pui deasupra un capac și lași carnea să fiarbă până scade sosul, având grijă să amesteci constant. Dai deoparte și lași la răcorit.

Pentru sosul Bechamel, pui laptele într-o cratiță, împreună cu sare și nucșoară, după gust. Îl lași până se înfierbântă. Separat, topești untul, adaugi făina și amesteci energic. Când aceasta începe să-și schimbe culoarea, torni laptele și amesteci constant până se îngroașă sosul. Îl dai deoparte și-l lași la răcorit.

Te-ar mai putea interesa: Cannelloni cu pui

Prepari pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le umpli cu sosul de carne. Pui într-o tavă un strat de sos Bechamel, apoi așezi cannelloni, unul după altul, din nou sos Bechamel și presari deasupra parmezanul ras. Tai tava la cuptorul încins, la 200°C, 15 minute, apoi mărești temperatura la 240 °C alte cinci minute.

FOTO: Shutterstock



Recente

Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg