Secretele celor mai buni canneloni umpluți cu carne de porc
Iarna, simţim nevoia să mâncăm mai săţios. Acest preparat cu canneloni, carne de porc şi legume se numără printre cele mai bune alegeri pentru una dintre mesele principale ale zilei!
Făcuți din paste în formă de tub, cannelloni sunt de obicei umpluți cu carne, legume sau brânză. Reprezintă un preparat cu paste inventat în 1907, la restaurantul La Favorita din Sorrento, sudul Italiei, de bucătarul Salvatore Coletta. Abia în cel de-al Doilea Război Mondial, când multe familii s-au mutat în Sorrento pentru a scăpa de bombardamentele din Napoli, cannellonii au devenit populari, fiind ceruţi adesea în restaurantele locale și, în cele din urmă, în toată Italia.
Făcuți din paste mari în formă de tub, care pot fi fie netede, fie crestate, cannelloni sunt de obicei umpluți cu carne, legume sau brânză. Acesta este un fel de mâncare cu paste destul de nou, inventat în 1907 la restaurantul La Favorita din Sorrento, sudul Italiei, de bucătarul Salvatore Coletta. Abia la cel de-al Doilea Război Mondial, când multe familii s-au mutat în Sorrento pentru a scăpa de bombardamentele din Napoli, care sunt ușor de perfect și o rețetă ideală pentru a hrăni o mulțime, cannelloni este un fel de mâncare pe care toată lumea îl iubește.
Pentru a te bucura de cei mai buni cannelloni îţi dăm câteva ponturi în cele ce urmează:
- Dacă foloseşti cannelloni uscate, cel mai simplu mod de a le umple este cu o linguriță cu coadă lungă, pentru a împinge umplutura cu uşurinţă şi complet.
- Pentru a umple pastele proaspete, așază pur și simplu umplutura de-a lungul capătului scurt al foii de paste şi rulează, urmând să aşezi cannellonii în tava pentru copt, cu partea finală a ruloului în jos.
- Arderea preparatului poate fi evitată dacă îl acoperi cu folie de aluminiu sau un capac în primele 30 de minute în care se află la cuptor.
- Cannellonii pot fi umpluţi în avans, când ai mai mult timp la dispoziţie, şi introduşi în copt când se apropie ora mesei. Pentru a se găti uniform, pune cannellonii într-un singur strat, fiecare rulou așezat lângă celălalt.
Ingrediente pentru patru porţii
Pentru cannelloni:
12 cannelloni
500 g carne de porc tocată
2 cepe
1 morcov
300 ml suc de roșii
50 ml vin roșu
100 g parmezan ras
30 ml ulei
1 praf de sare
piper
Pentru sosul Bechamel:
300 ml lapte
20 g făină
20 g unt
1 praf de sare
nucșoară
Te-ar mai putea interesa: Reţetă de post. Salată de paste, cu fasole verde
Cum să faci canneloni umpluți
Cureți și toci cepele și morcovul, apoi le călești în uleiul încins până când ceapa devine sticloasă. Pui carnea tocată, condimentezi cu sare și piper, după gust, și o sfărâmi bine pentru a nu rămâne cocoloașe. După ce s-a pătruns, iar apa lăsată s-a evaporat, torni vinul, sosul de roșii și apă cât să o acoperi. Pui deasupra un capac și lași carnea să fiarbă până scade sosul, având grijă să amesteci constant. Dai deoparte și lași la răcorit.
Pentru sosul Bechamel, pui laptele într-o cratiță, împreună cu sare și nucșoară, după gust. Îl lași până se înfierbântă. Separat, topești untul, adaugi făina și amesteci energic. Când aceasta începe să-și schimbe culoarea, torni laptele și amesteci constant până se îngroașă sosul. Îl dai deoparte și-l lași la răcorit.
Te-ar mai putea interesa: Cannelloni cu pui
Prepari pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le umpli cu sosul de carne. Pui într-o tavă un strat de sos Bechamel, apoi așezi cannelloni, unul după altul, din nou sos Bechamel și presari deasupra parmezanul ras. Tai tava la cuptorul încins, la 200°C, 15 minute, apoi mărești temperatura la 240 °C alte cinci minute.
FOTO: Shutterstock