Supă cremă de conopidă, deliciul unei zile de vară
Conopida este bogată în vitamina C şi are o concentraţie mare de nutrienţi. Include-o mai des în meniul zilnic, ca să de bucuri de vitamine şi minerale. O supă cremă de conopidă cu ceapă verde este alegerea perfectă pentru o zi de vară.
Ingrediente pentru 4-5 porţii:
1 căpăţână conopidă
1 rădăcină mică ţelină 1 ceapă
½ dovlecel 2-3 linguri ulei
1 cartof 1 linguriţă pătrunjel uscat
1 legătură ceapă verde sare piper
Mai citeşte şi: Cremă de conopidă a la Adrian Hădean
Mod de preparare:
Pune legumele spălate, curăţate şi tăiate în bucăţi mari într-o oală cu 2 l de apă. Când supa dă în clocot, adaugă uleiul şi lasă să fiarbă la foc mic 30-40 de minute. După acest interval, mixează compoziţia într-un blender sau foloseşte unul vertical. Dacă îţi doreşti o consistenţă mai groasă, mai scurge puţin din zeama în care au fiert legumele. Condimentează cu sare şi piper, după gust. Decorează cu pătrunjel uscat şi ceapă verde tocată fin.
Mai citeşte şi: Beneficiile consumului de conopidă
Sursa foto: Shutterstock