Ciocolata Dubai a devenit faimoasă datorită ei! Secretul viralizării reţetei create de Sarah Hamouda

Pline cu umpluturi neobișnuite, cum ar fi aluatul de cataif, crema de vanilie sau biscuiți, batoanele groase de ciocolată Dubai au cucerit lumea. Află cine a creat acest tip de ciocolată!

image

Nu mai este un secret pentru nimeni că social media este obsedată de ciocolata virală Dubai. Creatoarea acestei tendinței culinare, Sarah Hamouda a declarat pentru CNN că nu credea că va ajunge să aibă aşa un succes la nivel global. Sarah este fondatoarea FIX (Freaking Incredible Experience) care și-a început afacerea în anul 2021 inspirată de poftele ei din timpul sarcinii. Hamouda și-a propus să creeze ceva diferit de ciocolata clasică.

„Este o nebunie ce s-a întâmplat!”

Sarah Hamouda, în vârstă de 38 de ani, este o antreprenoare egipteană, cu origini britanice care şi-a deschis o afacere cu produse din ciocolată în Dubai. Batoanele ei de ciocolată au umpluturi bazate pe arome din Orientul Mijlociu. Este vorba despre curmale, karak (un amestec de ceai negru, condimente sau ierburi aromatice, zahăr şi lapte) sau knafeh (un desert arăbesc cu fistic, brânză dulce și sirop).

Hamouda a spus pentru CNN că este „uimită” de reacţia întregii lumi la ciocolata ei cu cataif şi fistic și este flatată de mesajele primite din diverse locuri, Canada, Argentina, România: „Primim mesaje de la oameni care ne mulţumesc şi ne spun că i-am inspirat să fie şi creativi. Nu am crezut că acest lucru va deveni global! Este o nebunie ce s-a întâmplat!”, așa că este ceva de care este foarte mândră.

Te-ar mai putea interesa: Povestea ciocolatei calde. Pe vremuri, era băutura aristocrației

Info

Peste 80 de milioane de oameni au urmărit video-ul ajuns viral pe TikTok după ce a fost postat de influenceriţa culinară Maria Vehera care a ales diferite batoane de ciocolată ale Sarahei Hamouda. Sute de persoane şi-au filmat de atunci propriile reacții la această ciocolată sau au creat ghiduri de rețete încercând s-o reproducă acasă.

Scopul creatoarei ciocolatei Dubai: o experienţă diferită

Originala ciocolată Dubai se vine rapid. De obicei, se dau 500 în câteva minute. Este un baton pe care Sarah l-a denumit „Can’t Get Knafeh of It” şi are scopul de a oferi ceva mai mult decât un desert, aşa cum îi place să spună: „Nu este doar un baton de ciocolată. Vrem să creăm o experiență”.

Vezi și: Trufe de ciocolată

Ciocolata cu lapte este umplută cu o pastă crocantă de cataif, fistic și tahini. În Dubai, costă un baton costă 68,25 AED sau dirhami (circa 84 de lei), după cum a declarat un reprezentant FIX pentru Today.com iar o cutie de șase costă 385,50 dirhami (aproximativ 474 de lei).

FOTO: Shutterstock



Recente

Tizi Hodson jpg
Pamela Anderson jpg
Leonardo DiCaprio și dublura lui, Roman Burtsev  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Cele mai bune jucătoare de fotbal jpg
Men in Black  foto   Imdb jpg
Acesti nativi au noroc pe 4 octombrie datorita Lunii in Scorpion  Sursa foto shutterstock 2381801813 jpg
Jennifer Aniston  foto   Shutterstock, Instagram jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
frigider  foto   Shutterstock jpg
Helen Hunt  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie  sursa foto   Shutterstock jpg
miri  Shutterstock jpg
Pamela Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Kris Kristofferson  foto   Shutterstock jpg
FBFxm1l   Imgur png
Pamela Hicks  foto   India Hicks jpg
shutterstock 2455767973 jpg
WhatsApp Image 2024 09 20 at 10 29 02 jpeg
NAFD 1(1) jpg