Trucuri testate și eficiente în bucătărie pentru gătit mai simplu și rapid

Descoperă o serie de metode ingenioase și sfaturi practice pentru a transforma sarcinile gospodărești în activități plăcute și eficiente. Am pus laolaltă soluții rapide și simple, menite să îți ușureze viața și să îți facă locuința mai primitoare și bine organizată, mai ales acum, în luna cu sărbători. 

image

Cuburi de gheață festive. Congelează apă cu fructe de pădure sau frunze de mentă pentru a crea cuburi de gheață decorative și aromate pentru băuturile de sărbătoare. 

Vin roșu pentru sosuri. Folosește vinul roșu rămas pentru a da un gust bogat și complex sosurilor tale. 

Prăjituri pufoase. Adaugă un pic de maioneză în aluatul pentru prăjituri pentru a le face mai pufoase. 

Salată crocantă. Pune frunzele de salată într-un bol cu apă rece și gheață înainte de servire pentru a le face mai crocante. 

Fructe de mare suculente. Marinează fructele de mare în lapte timp de 30 de minute înainte de gătire pentru a le face mai fragede. 

Păstrează pâinea proaspătă. Depozitează pâinea într-o pungă de pânză, nu de plastic, pentru a o păstra proaspătă mai mult timp. 

Redă strălucirea tacâmurilor. Lustruiește tacâmurile cu pastă de dinți pentru a le reda strălucirea. 

Elimină mirosurile neplăcute. Pune câteva boabe de cafea în frigider pentru a absorbi mirosurile neplăcute. 

Salvează resturile. Transformă resturile de friptură în sandvișuri delicioase folosind pâine proaspătă, legume și un sos de hrean sau de muștar. 

Crusta fără cusur. Prăjește carnea la foc mare pentru a crea o crustă aurie înainte de a o găti la foc mic. 

Revigorează verdețurile. Ai verdețuri care încep să se ofilească? Pune-le într-un pahar cu apă rece și adaugă o felie de lămâie. Le va reda prospețimea în câteva ore. 

Glazură perfectă. Pentru a obține o glazură perfectă la prăjituri, încălzește ușor ingredientele glazurii pentru a le amesteca mai bine. 

Cartofi aurii. Pentru a obține cartofi aurii și crocanți, fierbe-i puțin înainte de a-i pune la cuptor și scutură-i ușor în strecurătoare pentru a crea o textură poroasă. 

Coaja de portocală. Folosește coaja de portocală pentru a aroma ceaiul sau vinul fiert, adăugând o notă de prospețime și aromă. Nu o arunca! 

Evită lacrimile. Taie ceapa sub apă rece sau lângă o flacără deschisă pentru a evita lăcrimarea ochilor. 

Elimină mirosurile neplăcute. Pune câteva boabe de cafea în frigider pentru a absorbi mirosurile neplăcute. 

Stochează vinul corect. Asigură-te că vinul este păstrat la un unghi de 45 de grade pentru a menține dopul umed și a evita pătrunderea aerului. 

@shutterstock

Editor: Raluca Toma



Recente

shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg
pyjamas jpg
Exercitii de Pilates la perete  Sursa foto shutterstock 2439190907 jpg
Omleta cu spanac si fasole verde  Sursa foto shutterstock 1305046762 jpg
toaletă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 528917929 jpg
Rulada cu crema de vanilie si mandarine  Sursa foto shutterstock 2373229325 jpg
shutterstock 383146987 jpg
Patrick Swayze  foto   Shutterstock jpg
Budinca de fasole verde  Sursa foto shutterstock 1245157390 jpg
roșcată  Shutterstock jpg
Aliment previne imbatranirea prematura  Sursa foto shutterstock 141481627 jpg
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
cadouri de lux craciun jpg
shutterstock 2300611293 jpg
Tendinte in manichiura 2025  Sursa foto shutterstock 2558099953 jpg
shutterstock 2346313049 jpg