Sora lui Elon Musk lucrează la Hollywood! O ajută financiar cel mai bogat om din lume?

Familia Musk a devenit faimoasă datorită realizărilor profesionale ale lui Elon, dar și a carierei în modeling pe care o are mama lui, Maye, care a devenit cel mai în vârstă model care a apărut vreodată în revista „Sports Illustrated”, la 74 de ani.

image

Pe lângă cele două staruri din familia Musk, mai sunt Kimbal, fratele celui mai bogat om din lume, care nu e tocmai preferatul presei din simplul motiv că și-a exploatat angajații în timpul pandemiei, și sora lui Elon, mezina Tosca Musk, producătoarea și regizoarea despre care nu se știu prea multe.

Clanul Musk

Capul familiei Musk, Errol, a strâns singur o avere de 2 milioane de dolari în calitate de co-proprietar al unei mine de smaralde din Africa de Sud, lucru care i-a afectat reputația de-a lungul anilor. Spre deosebire de Elon, Maye, Kimbal și Errol, Tosca a apărut în presă prin realizările ei profesionale și nu atât prin amatlâcuri, afaceri necurate, scandaluri de tot felul.

Mezina familiei Musk este la fel de ambițioasă ca frații ei, iar proiectele în care se implică vorbesc de la sine despre principiile la care ține. „Nimeni nu mi-a spus că n-am același potențial cu frații mei doar pentru că sunt femeie”, susține producătoarea de la Passionflix și co-fondatoarea unui serviciu de streaming.

Carieră de succes

Absolventa Universității British Columbia a produs 54 de proiecte, a regizat 16 filme și a fost scenarist pentru patru producții. Tosca a fost producător la Hallmark și Lifetime, iar acum lucrează pentru Passionflix.

Kimbal Musk a co-fondat Passionflix în 2017, împreună cu scenaristul Joany Kane și producătorul Jina Panebianco, și tot el a fost și unul dintre primii investitori în sistemul de streaming. Nu există dovezi că Elon ar fi contribuit financiar la dezvoltarea afacerii.

Sprijin moral, dar și financiar?

Atunci când e întrebată dacă fratele ei multi-miliardar are acțiuni în Passionflix, Tosca nu ne lămurește deloc: „Mi-e greu să răspund la asemenea întrebare”, a început ea să eplice în The New York Times. „Dacă spun că e investitor, toată lumea o să spună că l-am pus pe fratele meu să plătească pentru tot. Dacă spun că n-a investit un cent, toți o să spună că Elon nu mă sprijină”.

În 2001, Tosca a scris scenariul filmului „Puzzled”, pe care l-a și produs și pelicula era finanțată de Elon. Iar acest lucru ne face să credem că e posibil ca cel mai bogat om din lume să-i fi sărit din nou în ajutor surorii lui mai mici.

În timp ce Tosca și Passionflix au deja fanii lor, lumea nu poate trece peste faptul că femeia de afaceri are un nume de familie celebru. Există destule voci care comentează că, indiferent cât de mult se străduiește ea să realizeze lucruri frumoase, totul i-a fost servit la nas de mică.

Comentarii malițioase

„Cum să nu ne gândim că Musk, cu toate conexiunile posibile și imposibile ale acestui nume, nu deschide uși? Nimeni nu-i atât de naiv, încât să-și imagineze că Elon n-a dat o mână de ajutor!”, comentează cineva la articolul despre Tosca Musk, publicat în The New York Times.  

„Chiar trebuie să ne bucurăm pentru cineva care e bogat din familie? Haideți să-i celebrăm pe cei care și-au construit singuri averile și au realizat de capul lor ceva în viață!”, e de părere alt cititor iritat.

Foto - Shutterstock