Tipurile de carne pe care să le eviți dacă îți dorești să obții abdomenul mult visat

Orice femeie își dorește să își etaleze vara, la piscină sau la mare, abdomenul plat, fără imperfecțiuni și colăcei. Acest lucru este posibil prin evitarea consumului de anumite alimente, așa cum sunt cărnurile pe care ți le prezentăm mai jos. 

image

Fie că îți dorești să întorci toate privirile din jurul tău sau vrei să duci un stil de viață sănătos, este important să incluzi în alimentația ta proteine de bună calitate, vitamine și minerale.

Carnea este o sursă bogată de proteine complete, adică are în compoziție o cantitate adecvată din toți cei nouă aminoacizi esențiali, conține vitamine și minerale, precum vitamina B12, fier și zinc. La fel de important este să știi și cum să alegi felul cărnurilor pe care le consumi, deoarece nu toate sunt la fel de sănătoase. De fapt, există unele tipuri care favorizează creșterea grăsimii abdominale și unele afecțiuni medicale, precum obezitatea.  

Citește și: Alimente bogate în proteine. Nu cresc aportul caloric și te ajută să slăbești 

Conform dieteticianului Mary Sabat, consumul de carne procesată nu este indicat, mai ales dacă vrei să slăbești: „Cărnurile procesate, cum ar fi: cârnații, hot-dog, mezelurile și baconul, sunt adesea bogate în grăsimi saturate nesănătoase, sodiu și conservanți. Aceste cărnuri conțin, de obicei, multe calorii, fiind lipsite de nutrienți importanți‟, a spus specialistul în nutriție, pentru „She Finds‟. Astfel, Mary Sabat punctează că dacă este consumată frecvent, carnea procesată poate favoriza obezitatea.

De asemenea, potrivit publicației „Healthline‟, consumul de carne procesată este asociat cu un risc crescut de multe boli cronice, printre care: hipertensiune arterială, boli de inimă și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). 

Poate ești interesat și de: Cum să alegi mezelurile potrivite, pe care să le eviți 

Carnea roșie grasă este un alt aliment pe care trebuie să îl eviți dacă îți dorești să scapi de grăsimea abdominală, spune Mary Sabat: „Anumite bucăți de carne roșie, în special cele cu conținut mare de grăsimi, pot să contribuie la creșterea în greutate și la grăsimea abdominală, mai ales dacă sunt consumate în exces‟. În plus, specialistul spune că acest tip de carne conține un nivel ridicat de grăsimi saturate, care sunt asociate cu probleme cardiovasculare. 

Sursă foto: Shutterstock