Alimente care te ajută să scapi de colăcei. Uite pe care te poţi baza!

Odată cu sezonul cald îţi doreşti să arăţi cât mai bine în rochii vaporoase sau pantaloni scurţi. Aceste alimente te susţin în eforturile tale de a avea o talie mai subţire!

image

Un singur aliment nu poate reduce grăsimea acumulată în zona abdominală, dar o combinație de ingrediente care luptă împotriva grăsimilor poate face minuni pentru silueta şi sănătatea ta. Dacă adăugi puține condimente sau alegi gustările potrivite, grăsimea abdominală se poate micșora în timp. Află care sunt alimentele pe care oamenii de știință le susţin şi le recomandă în dieta de slăbit.

Avocado

Deși avocado conține grăsimi, acestea sunt sănătoase şi te ajută să slăbeşti. În urma unui studiu s-a constatat că avocado a ajutat participanții să-şi prelungească senzaţia de saţietate și să piardă câteva kilograme. Avocado poate stimula şi metabolismul. Potrivit unei recenzii științifice, a ajutat atât de bine metabolismul încât s-a observat că a avut impact asupra sindromului metabolic. Aşadar, te poţi baza pe acizii grași din avocado pentru a slăbi mai uşor.

Ghimbir

Datorită compusului fenolic gingerol, ghimbirul stimulează organismul să accelereze procesul de digestie. Cercetările au mai descoperit că ghimbirul previne multe efecte secundare ale obezității, ca inflamația și problemele cardiovasculare, ceea ce ajută la creșterea mobilității persoanelor care își propun să slăbească.

Iaurt

Cercetătorii de la Universitatea din Tennessee au monitorizat participanții care au mâncat iaurt fără grăsimi la fiecare masă. În cele din urmă, cei care au mâncat iaurt au pierdut cu 81% mai multă grăsime din zona abdominală și cu 22% mai mult în general. Unul dintre cele mai importante efecte ale iaurtului este aportul de vitamina C. Potrivit experţilor de la Universitatea din Knoxville, vitamina C ajută la slăbit, favorizează descompunerea grăsimilor și accelerează metabolismul.

Vezi şi: Faci jogging zilnic şi nu slăbeşti? Uite unde s-ar putea să greşeşti!

Afine şi zmeură

Un studiu prezentat de publicaţia Experimental Biology a arătat că acei cobai care au mâncat afine au slăbit, ba chiar și cei a căror dietă era bogată în grăsimi. Cercetătorii pun acest efect pe seama antioxidanților din afine, care stimulează organismul să transforme zahărul în energie şi nu în grăsimi.

Afinele conțin flavonoide unice, ca antocianina, iar o dietă bogată în antocianine poate contribui la pierderea de grăsimi în proporţie de 9%. De asemenea, zmeura conţine multă apă şi fibre solubile care au puterea de a reduce grăsimea abdominală. Cercetările de la Universitatea Harvard au concluzionat că alimentele bogate în flavonoide previn creșterea în greutate, iar zmeura este o sursă extraordinară de flavonoide.

Info

Consumul zilnic de fibre solubile poate micșora grăsimea abdominală, iar o cană de zmeură oferă opt grame de fibre

Supe şi ciorbe

O masă pe bază de lichide are un efect diferit asupra corpului tău decât o masă solidă. Potrivit cercetărilor, supa îi face pe oameni să se simtă sătui mai mult timp decât mesele solide. Cu cât te simți mai sătul, cu atât consumi mai puține calorii, ceea ce te poate ajuta să slăbești. Un castron mic de supă la masa de prânz ar putea face minuni când vrei să slăbeşti.

Scorţişoară

Dacă ai poftă de ceva dulce, prepară un desert simplu în care adaugi scorțișoară. Oamenii de știință de la Universitatea din Michigan au analizat un ulei esențial din scorțișoară numit cinnamaldehidă. În timpul studiului, acesta a declanșat termogeneza, procesul care arde grăsimile. Autorul principal al studiului, Dr. Jun Wu, a spus că scorțișoara a avut un impact pozitiv asupra metabolismului și ar putea ajuta la protejarea împotriva obezității. În timpul unui alt studiu publicat în 2010, participanții s-au bucurat de o prelungire a senzaţiei de saţietate după ce au mâncat scorțișoară. Toate aceste caracteristici înseamnă că un pic de scorțișoară poate combate grăsimea abdominală.

Te-ar mai putea interesa: Cerealele care te ajută să slăbeşti. Protejează inima şi combat constipaţia

Usturoi

Şi usturoiul reduce greutatea corporală. S-a dovedit a fi eficient la cobaii obezi. Un alt studiu la care au participat femei a arătat același rezultat ca urmare a folosirii extractului de usturoi. Capacitatea de a lupta cu grăsimea din talie se datorează unui compus din usturoi, alicina, care reduce inflamațiile. Este ușor să încorporezi usturoiul în mese sănătoase pentru a pierde în greutate.

FOTO: Shutterstock



Recente

polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg