Românii preferă city break în Italia. Care sunt top 3 oraşe preferate pentru o escapadă de 3 zile

1 83810 original jpg png

Roma, Milano şi Alghero (Sardinia) sunt cele mai căutate destinaţii turistice de city break de către români, în această toamnă, în principal datorită conexiunilor aeriene foarte bune din România şi a preţurilor care încep de la 135 de euro de persoană, potrivit unei analize a agenţiei de turism online.

Dacă Roma şi Milano sunt favoritele turiştilor de ani de zile, unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Sardiniei, Alghero, este nou intrat în preferinţele acestora, spune fondatorul şi directorul Fly Go, Stefano Iervolino.

”Turiştii sunt fascinaţi să descopere în Sardinia o destinaţie foarte ofertantă tot timpul anului, insula din Mediterană având o temperatură plăcută chiar şi în lunile mai friguroase de pe continent. Alghero este o alegere excelentă pentru turiştii care îşi doresc să descopere locuri noi şi să aibă parte atât de vacanţe active, cât şi de relaxare, să combine zilele însorite la malul mării cu tradiţia şi cultura sardă”, a afirmat Stefano Iervolino.

image

Oraşele din Italia oferă printre cele mai ieftine destinaţii de vacanţă pentru români în această toamnă. Un city break la Roma (3 nopţi de cazare, cu mic dejun inclus şi bilete de avion) costă de la 135 de euro de persoană, în timp ce la Milano porneşte de la 150 de euro. Un sejur în Alghero, o destinaţie mai nouă, poate fi rezervat la preţuri de la 237 de euro.

Totodată, între primele cinci cele mai dorite oraşe pentru un city break în această toamnă se situează, în continuare, Istanbul (Turcia), pe locul al 4-lea, şi Atena (Grecia), locul al 5-lea. Clasamentul destinaţiilor preferate de români este completat de Malta (Malta), Barcelona (Spania), Amsterdam (Olanda), Praga (Cehia) şi Valencia (Spania).

image

La nivelul întregului an 2018, costul mediu al unui city break rezervat de români este de 200 euro de persoană. Cel mai frecvent, călătoria are o durată de 3 nopţi (4 zile) şi poate include sau nu un weekend.

”Până la finalul anului, românii mai pot beneficia de un city break scurt, fără să îşi ia zile de concediu, în weekend-ul prelungit de Sf. Andrei şi Ziua Naţională a României, în intervalul 30 noiembrie (vineri fiind zi liberă legal, de Sf. Andrei) – 2 decembrie”, se arată în comunicat.

image