Top 10 cele mai frumoase muzee ale tradiţiei populare în aer liber din România (GALERIE FOTO)

1 79821 original jpg jpeg

Deşi trăim într-o lume în care tradiţiile şi obiceiurile străbunilor noştri au cam fost date uitării, există în ţara noastră locuri în care rămăşite ale vieţii româneşti în cel mai pur stil au fost păstrate cu sfinţenie, ca o mărturie peste timp, menită să ne demonstreze că viaţa simplă nu este deloc monotonă şi lipsită de farmec.

Este vorba despre muzeele noastre etnografice, care adună creaţia de veacuri a ţăranului român, ce nu se înconjura de lucruri multe. Puţinul, dar suficientul cu care acesta îşi ducea traiul era reprezentat de lucrul viu al mâinilor lui, care prelucra materia şi o înnobila prin suferinţă.

Lumea satului românesc nu atinge perfecţiunea, dar are avantajul faptului că este o lume care aparţine întru totul ţăranului, fiind un rezultat al creaţiei sale, o îmbinare unică intre artă şi strădanie. Chiar dacă liniile caselor nu erau drepte, chiar dacă geamurile erau afumate sau camerele aveau pereţii rotunjiţi cu mâna, viaţa simplă şi căldura celor ce însufleţeau locuinţele ţărăneşti, dau un farmec aparte vieţii rurale.

Dacă vă este dor de valorile culturii tradiţionale şi doriţi să vă bucuraţi de ultimele zile cu soare ale acestui an, făcând o călătorie în timp, vă prezentăm un clasament al celor mai frumoase muzee în aer liber din România.

1. Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA

Considerat cel mai frumos muzeu etnografic în aer liber din ţara noastră, Muzeul Astra din Sibiu este totodată şi cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Muzeul tradiţiilor populare se întinde pe o suprafaţă de 96 hectare din care expoziţia propriu-zisă ocupă 42 de hectare. Plimbâdu-te pe cele 10 km de alei, vei descoperi o lume fascinantă, în care poţi admira 300 de clădiri şi peste 15.000 de obiecte aparţinând civilizaţiei noastre strămoşeşti.

Acest paradis ce păstrează spiritul românesc autentic este situat în rezervaţia naturală "Dumbrava Sibiului". Cu o vegetaţie luxuriantă, care îi ajută pe oameni să respire aer curat, dar şi să ignore pentru câteva minute sau ore agitaţia obişnuită a oraşului, muzeul Astra ne duce într-un un univers aparte, ca o gură de rai.

Înfiinţat în anul 1963, de către o echipă condusă de Cornel Irimie, muzeul în aer liber de la Sibiu prezintă, în zone armonios marcate ca spaţiu si tematică, lumea minunată a satului românesc. Este un loc feeric, un paradis natural încărcat de tradiţii, ce ''vorbeşte'' despre o întreagă civilizaţie.

2. Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti

Află care sunt cele mai frumoase muzee în aer liber din România

Sursa foto: adevarul.ro.



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg