Vacanța mare în Antalya, o regiune accesibilă pentru toată familia

Plajă, munte, mult soare, aer curat, mâncare bună, activități pentru toată familia, localnici prietenoși și relaxare: cine nu se gândește măcar la trei dintre acestea când începe să-și facă planurile de vacanță? 

image

Plajă, munte, mult soare, aer curat, mâncare bună, activități pentru toată familia, localnici prietenoși și relaxare: cine nu se gândește măcar la trei dintre acestea când începe să-și facă planurile de vacanță? Ei bine, provincia Antalya din Turcia, având capitala în orașul cu același nume, le are pe toate și nu așteaptă decât să te hotărăști în care dintre stațiuni vrei să-ți petreci viitoarea vacanță.

image

Milioane de turiști aleg anual Antalya

Numită și „capitala citricelor‟, deoarece regiunea este cel mai mare producător de portocale din Turcia, dar și „capitala golfului‟, datorită terenurilor ultramoderne care găzduiesc inclusiv turnee importante, Antalya este o zonă foarte căutată de turiști pentru a-și petrece vacanțele: în 2022, au fost circa 13,5 milioane. Cea mai luxoasă stațiune a provinciei este Belek, însă și celelalte au propriul set de calități.

Regiunea nu este industrializată, localnicii ocupându-se în principal cu agricultura și turismul, alături de comerț. Potrivită în special pentru familiile cu copii, deoarece majoritatea hotelurilor oferă facilități de cazare și de petrecere a timpului liber atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, Antalya este foarte apreciată pentru serviciile excelente oferite vizitatorilor, pentru faptul că este situată la mare și aer curat, precum și pentru raportul calitate-preț.

Cu o combinație de repere istorice și frumusețe naturală oferită de munții Taurus, cascade, peșteri, plaje superbe și apele albastre al Mediteranei, Antalya poate fi aleasă ca destinație de concediu nu doar de familiile mai mari, ci și de cuplurile fără copii, precum și de călătorii singuri, deoarece, așa cum le place ghizilor să spună, „aici la noi găsești de toate pentru toți‟. În plus, hotelurile oferă experiențe diferite în funcție de tipul de vizitator: există și activități „adults only‟ (numai pentru adulți‟), dar și activități numai pentru copii.

Când să mergi în Antalya și cât te costă?

Deși mulți turiști vin în Antalya vara, având în vedere că regiunea are aproximativ 300 de zile însorite pe an, poți să o alegi ca destinație de vacanță inclusiv în lunile aprilie-mai sau în septembrie-octombrie. În aceste perioade de primăvară sau de toamnă vremea este foarte bună, chiar mai plăcută decât vara, când poate fi extrem de cald, iar prețurile sunt mult mai mici decât în iunie-iulie.

Pentru o astfel de vacanță, e indicat să alegi o agenție de turism care să îți facă oferte personalizate după nevoile și dorințele tale. Coral Travel, operator de turism intrat pe piața din România în 2023, dar cu o experiență de peste 30 de ani la nivel internațional, oferă o serie de pachete turistice avantajoase.

Acestea includ transport cu avionul cu compania parteneră Fly Lili, care a avut primul zbor oficial Băneasa-Antalya pe 20 aprilie, transfer cu autocare sau alte mijloace de transport proprii, cu șoferi profesioniști, cazare de top la hoteluri bine cotate, masă all inclusive, și asistență 24/7 în limba română pe toată durata sejurului, din partea unui personal bine pregătit pentru a rezolva orice solicitare.

În ceea ce privește prețurile, dacă pentru o familie de doi adulți și doi copii, un sejur de 7 zile care include zbor, transfer, asistență turistică, hotel cu cazare și mâncare all inclusive costă cel puțin 5.000 de euro în lunile de vară, toate acestea costă doar 1.500-2.000 de euro primăvara sau toamna.

Oferte de cazare în Antalya

În funcție de ce fel de vacanță preferi – cu copiii, în cuplu sau singură – avem pentru tine câteva idei de cazare:

image

XANADU RESORT 5* - High Class All Inclusive 24/7 - recomandat pentru familii

Localizare: stațiunea Belek

Meniuri pentru toate gusturile, inclusiv speciale, cum ar fi vegetarian sau fără gluten

Propria plajă de nisip de 415 m, extrem de curată (și broaștele țestoase vin acolo, știut fiind că acestea depun ouă doar în zone foarte curate)

Turn cu tobogane de apă, atât pentru adulți, cât și pentru copii

Centrul spa Shang-Du, de la Xanadu Resort 5*, întins pe 3.500 mp (masaje, saună, cosmetică, piscină etc.)

image

Activități pentru toată familia (tenis, zumba, petreceri cu muzică live etc.)

Activități pentru copii de la 0 la 16 ani în Fancy Land, cu pedagogi profesioniști și baby sitteri de grup (tobogane, piscine, parc de aventură, restaurant, petreceri)

image

SEVEN SEAS HOTEL LIFE 5* - Ultra All Inclusive – recomandat pentru orice turist

Localizare: stațiunea Kemer

Restaurante pentru adulți și copii

Piscine pentru adulți și copii

Divertisment pentru adulți: yoga, zumba, aerobic, fitball, kangoo jumps etc.

Miniclub pentru copii și club pentru adolescenți (camere de joacă, zonă play station, mini-discotecă etc.)

image

Plajă lungă de 180 de metri, cu o suprafață confortabilă de nisip și pietriș, unde se poate juca volei.

OTIUM FAMILY ECO CLUB 5* - Ultra all inclusive – recomandat pentru vacanța cu copiii

image

Localizare: stațiunea Side

Restaurante și snack baruri (dintre care unul pe plajă)

3 piscine (una este o piscină de relaxare 18+)

Plajă de nisip și pietriș, cu loc de joacă special amenajat pentru copii

Mini-club cu animatori profesioniști, animații active și multe activități diferite pentru copii

Serviciu separat pentru bebeluși (pătuțuri, suporturi speciale, catering la comandă etc.)

De vizitat în provincia Antalya

·         poarta lui Hadrian și cascada Düden din Antalya

·         parcul tematic Land of Legends în Belek

·         fortăreața Kizilkule și peșterile Damlataş din Alanya

·         grota albastră și amfiteatrul Antiphellos din Kaș

·         situl arheologic Aspendos din Serik

Top bazaruri în Antalya

Bijuterii, haine, vase, covoare, narghilele și multe alte suveniruri pot fi cumpărate din multitudinea de bazaruri din Antalya. Comercianților le place să se târguiască, așa că indiferent ce preț are obiectul pe care vrei să-l cumperi, nu te sfii să ceri unul mai mic – poți ajunge să obții un preț redus cu măcar 10%, dar nu e exclus să ajungi și până la 50%. Îți recomandăm bazarul Kaleiçi, în centrul istoric al orașului Antalya, Ataturk, pe bulevardul principal din Kemer și Uzun Çarşı Caddesi, în centrul stațiunii Kaș.

Cum te deplasezi prin Antalya?

Pe lângă mijloacele de transport de la hoteluri care duc turiștii în excursii planificate, în Antalya poți circula cu autobuzele care leagă diverse zone turistice, cu dolmușul (un fel de maxi taxi în orașe dar și între orașe) sau poți închiria o mașină - trenuri nu există, iar taxiurile sunt ceva mai scumpe.

Moneda este lira turcească, valorând cam 0,24 lei. Biletul de autobuz în oraș costă pe la 2,60 lire turcești (deci cam 60 de bani), iar dacă închiriezi o mașină, în funcție de oraș și de tipul mașinii, te poate costa undeva între 430 și 2.400 de lire pe zi (deci cam de la 100 lei pentru o mașină obișnuită, până pe la 600 de lei pe zi pentru una de lux).

@arhivă personală, Shutterstock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg